5/10/2021

Cribratge poblacional a Tivenys

Aquest dimarts 11 de maig es realitzarà un cribratge poblacional a la localitat de Tivenys, al Baix Ebre. A resultes de la detecció d'un brot al municipi, els serveis de Vigilància Epidemiològica han indicat l'oportunitat de fer aquest cribratge per identificar de forma ràpida qualsevol possible cadena de contagi i evitar que el brot s'estengui. El balanç de casos positius actualment al poble és de 10 persones.


El cribratge es realitzarà entre les 11h del matí i les 14h de la tarda al Pavelló Firal de Tivenys, cedit per l'Ajuntament del municipi. La mesura de realitzar els cribratges està dirigida a la població major de 16 anys que no hagi passat la malaltia i que no presenti simptomatologia amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. L'objectiu és detectar el màxim nombre de persones contagiades possible, especialment aquelles que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.


La unitat de presa de mostres estarà formada per un equip de professionals d'infermeria i administratius i gestors Covid de l'Atenció Primària de l'ICS de Terres de l'Ebre. L'organització de tot cribratge poblacional requereix un treball intens de coordinació previ dels diferents professionals i agents que hi participaran: Salut Pública, professionals de la unitat de presa de mostres i serveis d'informàtica i laboratori, en col·laboració amb l'Ajuntament de Tivenys.


Mar Lleixà, gerent de la RSTE, demana "màxima precaució a la població, i que tota persona que pugui tenir simptomatologia compatible es posi en contacte amb el Sistema de Salut". Lleixà ha afegit que "tot i que seguim avançant amb immunització de la població, cal ser prudents i seguir totes les recomanacions i mesures de protecció (higiene de mans, mascareta, distància i evitar aglomeracions)".