5/15/2021

Cada Mes un Mos dóna a conèixer la xocolata CREO al Mercat de Tortosa

A finals de febrer es va presentar el cicle "Cada Mes un Mos" al Mercat Municipal de Tortosa. Aquesta és una iniciativa que s'emmarca en l'àmbit gastronòmic de la capitalitat de la Cultura Catalana 2021 i té com a objectiu ajudar a difondre les menges més destacades de la ciutat potenciant-les i promocionant-les arreu de Catalunya. Al febrer, es va començar amb l'oli d'oliva, l'allioli i la garrofa, coincidint amb la celebració de la XXVI Fira de l'Oli i de la Garrofa de Jesús.

Ara, és el torn de la xocolata CREO, que coincidint amb la reobertura de la restauració i amb els permisos d'una major capacitat d'aforament al Mercat Municipal, han pogut organitzar activitats de forma presencial.

Parlem amb el vicepresident de la Federació de Comercial de Serveis i d'Hosteleria Tortosa Més, Joan Iniesta, que ens explica que "el mes de maig serà molt atractiu perquè és la xocolata és molt atractiva i llépola que agradarà molt a la gent" i, per això, han organitzat "un concurs que durant dos dissabtes es donaran a provar dues de les varietats de xocolata CREO que existeixen, canyella i vainilla, i la gent ha d'encertar de quina es tracta". Els qui participen reben una bossa de roba reciclable per poder anar a comprar al Mercat, mentre que entre els guanyadors se sortegen dues entrades per a visitar en exclusiva la fàbrica de xocolata de Ferreries.

La setmana vinent es repetirà el mateix concurs però, a més a més, també es farà una xocolatada popular patrocinada per CREO.

Iniesta es mostra satisfet per "la bona acollida i la participació de tothom", ja que també ha funcionat molt bé la campanya de difusió de les activitats que s'ha fet a través de les xarxes socials de la Federació. Emmarcats sota les noves mesures del PROCICAT, Iniesta ha comentat que "hauríem pogut fer moltes més coses, però tampoc hem volgut perquè no volíem incitar a la disbauxa. Volíem fer un únic punt de degustació de xocolata a la ciutat, però potser de cara a la setmana vinent el canviarem de lloc on posarem més d'un".

Tot això succeeix en un any en el qual no s'ha pogut celebrar la FestTast ni l'A Tortosa De Tapes, que eren dues iniciatives vinculades al món de l'hostaleria i de la restauració que deixaven molts d'ingressos a la ciutat. Per tant, les empreses participants en les activitats que s'estan duent a terme cada mes reben amb entusiasme les propostes que els ajuden a promocionar els seus productes amb D.O. Terres de l'Ebre i que, al mateix temps, els ha permès descobrir que activitats d'aquest tipus poden tenir una continuïtat en els propers anys.

Aquest és el cas de Cinta Benet, de Xocolates CREO, que ens explica que "estem molt contents de poder participar amb la iniciativa de Cada Mes un Mos perquè per a nosaltres això representa poder-nos unir encara més a la nostra ciutat i al territori", ja que "el fet de participar a la Capital de la Cultura Catalana és un privilegi perquè poder-ho exportar a tota Catalunya i fer que tothom conegui la nostra cultura i la gastronomia és un orgull". En aquest sentit, Benet també considera que serà tota una oportunitat poder ser a Barcelona, a través de l'exposició de la CCC que s'inaugurarà aquest proper dilluns a la tarda al Palau Robert, perquè permetrà demostrar a la capital del país que la xocolata forma part de l'ADN tortosí.

Finalment, Benet ha agraït també la col·laboració i la facilitat rebuda per part de l'equip de Tortosa Més i l'Ajuntament de Tortosa.Tortosa, Terres de l'Ebre, 15 de maig de 2021


Redactat per: Irene López