5/01/2021

Ballant Ballàvem arriba a Tortosa

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya ha organitzat per quart any consecutiu el certamen de dansa "Balla'm un llibre" que entrellaça la literatura i la dansa de la mà de reconegudes coreògrafes del territori.

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa ha format part del certamen amb l'espectacle "Ballant Ballàvem", de la coreògrafa Laia Santanach. Santanach, que ja presentà aquest espectacle al Festival Sismògraf, s'inspira en les obres de Joan Coromines i té com a objectiu demostrar que les paraules estan moviment i que les expressions dansen al vent tot cercant el seu origen, igual que feia el lingüista.

Aquesta iniciativa va néixer l'any 2015 de la mà de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu d'acostar la dansa a la ciutadania.

El regidor de cultura, Enric Roig, així s'hi ha referit tot destacant que "en aquesta mateixa hora hi ha 27 biblioteques d'arreu de Catalunya que estan representant l'espectacle amb set companyies de dansa diferents" i que "aquests són espectacles de petit format, però que són molt grans per la petitesa que tenen". A més, ha agraït la participació de la ballarina Anna Hierro i de la directora de l'espectacle, Laia Santanach. Lamentant també que avui, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa celebrat ahir, no s'hagi pogut dur a terme l'espectacle de dansa "A Vore", guardonat amb el Premi Butaca 2019 arran d'un cas positiu de Covid-19 entre els membres de la companyia. L'espectacle, però, queda ajornat per al mes de juny i aquells qui ja tenen l'entrada podran utilitzar-la igualment per a la propera data.

Roig ha acabat la seva intervenció lamentant la pèrdua del pintor tortosí, Miquel Paton, que ens ha deixat avui.Tortosa, Terres de l'Ebre, 30 d'abril de 2021


Redactat per: Irene López