4/30/2021

Torna Litterarum amb un format presencial i la retransmissió en directe dels espectacles


La 14a edició de Litterarum se celebrarà els dies 28, 29 i 30 de maig de 2021, sota el nom de Litterarum, fira d'espectacles literaris i del llibre ebrenc, i amb la direcció de la morenca Gemma Sastre, que pren el relleu a Albert Pujol com a nova directora del certamen. En aquesta nova edició, es combinarà el format presencial i la retransmissió en directe dels actes. Amb aquesta proposta, Litterarum pretén apropar la literatura catalana tant a espectadors del territori, com a qualsevol persona sigui d'on sigui geogràficament. Així, vol refermar-se com a espai de referència dels espectacles literaris en llengua catalana per professionals i programadors. La programació es respectarà l'essència de les últimes edicions que la va portar a ser Premi Nacional de Cultura 2019.

La fira continuarà incloent com a activitats destacades la Fira del llibre ebrenc, que oferirà llibres d'autors del territori ebrenc per part de llibreries locals, presentacions de llibres i ponències al voltant del món del llibre i les biblioteques. També inclourà l'entrega del XVII Premi de Llibresebrencs.org de relats curts a Internet per a joves ebrencs. El públic podrà gaudir d'espectacles adreçats tant a adults com d'una programació familiar, reforçada amb l'activitat Litterarum Petits. Les pròximes setmanes es farà pública la programació completa del Litterarum Móra d'Ebre 2021, amb els detalls de totes les activitats.

Litterarum és un certamen organitzat per l'Ajuntament de Móra d'Ebre, amb la col·laboració del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i la Coordinació Territorial de Joventut a les Terres de l'Ebre, i compta amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics de la Ribera d'Ebre, la Diputació de Tarragona, la Institució de les Lletres Catalanes i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.