4/06/2021

Presentació de la primera fase de les obres del reg Xerta-Sènia

 

El pròxim dimecres, 7 d'abril, a les 12.15 h, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en funcions, Teresa Jordà, acompanyada del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l'Ebre, Jesús Gómez, presentarà la primera fase de les obres del reg Xerta-Sènia, a Xerta (40°55'17.2"N 0°27'48.6"E).

Aquesta primera fase del projecte correspon a 186 ha de reg dels municipis d'Aldover i Xerta, on es preveu que les obres puguin començar a finals de 2021 i es pugui disposar del reg durant la campanya de 2023.

Aquest regadiu és una actuació llargament reclamada pels regants i les cooperatives. Les actuacions previstes tenen com a finalitat implantar el regadiu d'alta eficiència en zones amb forts dèficits hídrics, amb l'aplicació també de noves tecnologies de reg i cercant l'ús d'energies alternatives que el facin més sostenible. L'objectiu final és que les explotacions agrícoles incrementin la rendibilitat, amb unes produccions més estables i de major qualitat, per garantir-ne la continuïtat.

La consellera Jordà atendrà els mitjans de comunicació un cop acabada la presentació.