4/16/2021

PolíticaLingüística convoca els ajuts per al foment de l’ús del catalàper a entitats sense ànim de lucre

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura obre el termini per sol·licitar ajuts per als projectes de foment del català duts a terme per entitats sense ànim de lucre. El termini de sol·licitud d'ajuts que s'obri ahir, 13 d'abril, es tancarà el proper 28 d'abril. L'import previst per a aquests ajuts és de 550.000 euros.


L'objectiu d'aquesta línia de subvenció és promoure actuacions preferentment en els àmbits laboral, empresarial, tecnològic, cultural i de lleure. També inclou actuacions que afavoreixin l'ús de la llengua, com tallers, grups de conversa, i accions de sensibilització. Finalment també es pot sol·licitar per a jornades sobre la llengua catalana i premis i reconeixements vinculats al foment de l'ús i la qualitat de la llengua.


Projectes subvencionats de l'any 2020

Gràcies als ajuts d'aquesta línia de subvencions, l'any 2020 Política Lingüística va donar suport a 55 projectes amb un import de 455.000 euros. Els ajuts es van destinar a 48 entitats i fundacions sense ànim de lucre de tot Catalunya: 18 projectes de l'àmbit cultural, 13 de l'àmbit empresarial i professional,  11 de foment de la llengua, 3 d'integració social, 7 del jovent i del lleure i 3 de l'àmbit sindical.


Com a projectes destacats d'aquests àmbits, s'han organitzat diverses jornades centrades sobretot en l'àmbit tecnològic, homenatges a Badia i Margarit i a Francesc de Borja Moll, així com premis a la gestió en llengua i comunicació. També s'han impulsat projectes de traducció, creació de continguts digitals en català per a joves, grups de conversa i la distribució de revistes per al foment de la lectura en català.