4/18/2021

Ona Campoy guanya el primer Premi Petjades 2021


El Departament d'Educació i del Memorial Democràtic (DEMD-Ebre) i l'Associació d'Amigues i Amics de l'Ebre han organitzat la segona edició del Premi Petjades, que posa en valor la importància de la recuperació de la memòria històrica per part dels joves i que aquests s'impliquin també en la literatura a través de la presentació de relats històrics que expliquin les històries dels seus avis o de la seva família vinculades amb la Guerra Civil o a qualsevol altre conflicte bèl·lic.

El jurat, format pels professors Emigdi Subirats, Felip Monclús, Teresa Castelló, Marc March, Àngels Pérez, Joana Subirats, Màrius Pont i Carme Maigí, decidí per unanimitat atorgar el primer premi a l'Ona Campoy i Pallarès, de l'Institut Dertosa, per l'obra "El soroll de la por". El segon premi ha estat per l'Ignasi Bel, de l'Institut Ramon Berenguer IV, per l'obra "Memòries", mentre que el jurat ha decidit atorgar dos tercers premis per la dificultat donada la qualitat dels textos rebuts. Aquests guanyadors han estat l'Èric Serres, de l'Institut Dertosa, per l'obra "Escapant del desastre" i Lucia Monche, també de l'Institut Dertosa, pel relat en anglès sobre la II Guerra Mundial, "Inside the cage". El primer i el segon premi ha estat material informàtic i una tauleta, mentre que els altres han rebut material escolar i llibres de lectura.

L'acte, celebrat a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa, ha comptat amb la presència del president de l'Associació d'Amigues i Amics de l'Ebre, Marc March, la regidora de memòria històrica, Dolors Bel, i el regidor de cultura, Enric Roig.Tortosa, Terres de l'Ebre, 15 d'abril de 2021


Redactat per: Irene López