4/14/2021

OLIVITE EXPORT accepta l’oferta de compra de la unitat de negoci d’oli d’oliva de Juan Ballester Rosés Sucesores S.A.

Olivite Export ha tancat l'acord de compravenda de la unitat de negoci d'oli d'oliva de Juan Ballester Rosés, Sucesores S.A. (JBRS, SA), empresa oleícola de les Terres de l'Ebre amb més de 150 anys d'història, dedicada al refinat de l'oli d'oliva, al seu envasat i a la comercialització d'oli d'oliva extra verge i refinat.

El procés de compravenda s'ha organitzat a través de la unió de cinc cooperatives agrícoles de les Terres de l'Ebre dedicades a l'elaboració d'oli d'oliva (la Sènia, Mas de Barberans, La Galera, Sant Isidre de Santa Bárbara i Soldebre de Tortosa), que s'han constituït en l'empresa Olivite Export que és qui ha adquirit la unitat productiva de JBRS, SA. Així, d'una banda, s'ha aconseguit l'objectiu de JBRS, SA de no deslocalitzar el negoci, mantenint-se tots i cadascun dels llocs de treball de l'empresa al territori i, a la vegada, enfortir el teixit cooperatiu de les Terres de l'Ebre que, amb aquest acord, fa un pas endavant de forma unida per poder comercialitzar els seus productes.

Darrera Olivite Export existeix una massa social de més de 2.000 agricultors i concentra més de 10.000 hectàrees de cultiu d'oliveres de les Terres de l'Ebre. L'empresa neix tenint com a objectiu principal seguir amb la internacionalització duta a terme per JBRS, SA en la seva llarga trajectòria, donant a la vegada visibilitat a les Terres de l'Ebre i treballant per una agricultura eficient, sostenible i amb plena convivència amb la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, per poder oferir un producte de qualitat al consumidor, com és l'oli d'oliva, un dels pilars de la dieta mediterrània.

Segons la previsió de facturació estimada, Olivite Export espera situar-la al voltant dels 30 milions d'euros anuals.