4/14/2021

EL PSC TRASLLADEM AL PARLAMENT LES NECESSITATS DEL DIA A DIA DE LA GENT. NO PODEM ESPERAR MÉS A QUE ÉS FORMI GOVERN.


El diputat del PSC per Tarragona al Parlament Joaquim Paladella, ha criticat avui que no hi hagi nou govern per encarar els problemes reals de la ciutadania. " Tot i la falta d'un govern efectiu, els problemes dels pagesos continuen vius per això cal afrontar les dificultats que estan patint cada dia".

Joaquim Paladella, ha criticat avui "el poc interès del govern de la Generalitat pel sector apícola".  En aquest sentit, el Grup Parlamentari Socialista ha registrat una bateria de preguntes amb l'objectiu de millorar les condicions laborals del sector apícola i la seva professionalització.

"El Reglament que regula el sector apícola a Catalunya s'ha quedat obsolet i no respon a les demandes del sector, per això cal una nova normativa actualitzada a les noves necessitats dels apicultors, cada dia més implicats en una bona producció i professionalització". Continua dient Joaquim Paladella, preocupat també perquè es faci un control de les arnes instal·lades què són motiu de subvenció, per tal d'assegurar que els ajuts vagin destinats als apicultors per la producció real de mel.

Incomprensiblement, el sector apícola català només té permesa la transhumància d'una comunitat autònoma a una altra tres mesos a l'any per pol·linització. "Això fa que, en el cas de l'Ebre per citar un exemple, en ser territori fronterer entre comunitats autònomes, no es pugui aprofitar la totalitat de la floració d'altres indrets propers amb els conseqüents perjudicis econòmics que comporta, fins i tot de terrenys propis dels mateixos professionals". Ha argumentat Joaquim Paladella.

Preocupat també pel sector vitivinícola, Joaquim Paladella demana informació sobre les actuacions dutes a terme per part del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per combatre les malalties de la fusta en plantacions noves de vinya, i si és el cas a quines conclusions ha arribat. "Aquesta és una malaltia que preocupa molt al sector perquè és un contratemps i cal actuar ràpidament, perquè posa en perill les explotacions agrícoles i suposa una minva important de la rendibilitat de les mateixes".

"Els viticultors se senten desemparats perquè no hi ha cap resposta de la Generalitat en el sentit d'aprofundir en les responsabilitats pels plantons infectats, així mateix cal saber quin control fitosanitari es fa d'aquestes plantes, alhora que reclamen ajuts per replantar els ceps afectats, ja que suposa fer una nova inversió en molts casos de milers d'euros".

Així mateix, Paladella vol saber si hi ha algun tipus de conveni, contracte o relació de col·laboració en alguna empresa de vivers de plantes de vinya de Catalunya o de fora de Catalunya per actuar ràpidament.