4/28/2021

EL PSC INSTA A LA GENERALITATA QUE L’OBSERVATORI DE PREUS DE CATALUNYA DETERMINI ELS PREUS DE COST DEPRODUCCIÓ DELS PRODUCTES DELS SECTORS AGRARIS.

El grup parlamentari del PSC al Parlament de Catalunya ha entrat a registre una proposta de resolució que insta a la Generalitat a ampliar o definir dins les funcions de l'Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya una funció especifica i concreta que faci possible la determinació detallada dels "preus de cost de producció" dels productes dels diferents sectors i zones agràries del camp català.

 

Joaquim Paladella, diputat del PSC al Parlament de Catalunya "volem que dintre de les funcions específiques de l'Observatori agroalimentari de preus de Catalunya  s'estableixi com a prioritària la determinació del preu de cost de producció dels productes agroalimentaris per cadascun dels sectors agraris, de manera que el preu de venda final del producte guardi relació amb el cost de producció i així augmentar l'eficàcia i competitivitat del sector agroalimentari, en el marc d'una competència justa que repercuteixi en benefici no solament del sector sinó també del consumidor".

 

El diputat del PSC ha recordat la contínua inestabilitat de preus que afecta negativament al sector que veu com des de fa massa anys els costos de producció dels productes agroalimentaris en molts casos superen el preu de venda que se li paguen al pagès "Cal revertir aquesta situació insostenible que perjudica seriosament la pervivència del sector productiu, per això des de la Generalitat s'han d'emprar tots els mecanismes a l'abast per evitar la davallada constant de la renda agrària".

 

"Vàrem dir durant la campanya electoral que seríem la veu de defensa de les Terres de l'Ebre, al Parlament i així ho fem. Lamentablement, veiem com altres estan més preocupats per com encaixa en el govern, el Consell per la República i Puigdemont, i com es reparteixen carnets imaginaris. El canvi que defensa el PSC de Salvador Illa passa per respondre amb eficàcia a les necessitats reals dels catalans i catalanes a peu de carrer", ha afirmat Joaquim Paladella.

 

"Em vaig comprometre a portar al Parlament la problemàtica que estan patint els viticultors per combatre les malalties de la fusta en plantacions noves de vinya". En aquest sentit el Grup Parlamentari socialista ha presentat una proposta de resolució perquè el Parlament insti al Govern a  Elaborar un informe de les zones i hectàrees d'afectació, determinant on s´han tingut d´arrencar i replantar plantacions per aquest problema i elaborar un informe detallat de la situació sanitària de cadascun dels vivers catalans referent al grau de control i de prevenció d´aquestes malalties de la fusta. "Cal actuar ràpidament  donada la magnitud de la problemàtica que posa en perill les explotacions agrícoles i suposa una minva important de la rendibilitat de les mateixes". Continua dient Joaquim Paladella

 

Així mateix s'ha d'implementar un ajut econòmic a tots els pagesos afectats els darrers 5 anys que hagin tingut que arrencar parcel·les joves a conseqüència d´aquesta afectació per malalties de la fusta, implementant un ajut per hectàrea afectada i arrencada. Ha argumentat Joaquim Paladella.