4/14/2021

Comença el cicle d'entrevistes Periodisme Sud, amb Andreu Prunera i Joan Ferrús

 

El cicle d'entrevistes Periodisme Sud comença avui amb l'entrevista que durà a terme el periodista de Ràdio Móra d'Ebre – Cadena SER, Andreu Prunera, al subdirector de la revista El Jueves, el flixanco Joan Ferrús. A partir de les 19h es podrà seguir a través de Youtube del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 

Avui també es dona a conèixer el programa complet de les quatre entrevistes que integraran el cicle, entre periodistes ebrencs i persones rellevants de l'àmbit de la comunicació i de la cultura. Adjuntem el cartell amb les quatre entrevistes del cicle.

 

La segona entrevista serà el proper 7 de maig i anirà a càrrec de la periodista de Canal Terres de l'Ebre, Júlia Albesa, que conversarà amb el periodista i escriptor Agus Morales, director de la revista 5W i que ha publicat recentment el seu nou llibre Cuando todo se derrumba.

 

El 14 de maig, la periodista del Diari de Tarragona Marina Pallás entrevistarà a l'escriptora Alicia Giménez Bartlett, guanyadora del premi Planeta 2015 per la seva obra Hombres desnudos, i el premi Nadal, al 2011, amb Donde nadie te encuentre, una novel·la protagonitzada per l'emblemàtica guerrillera del maquis, Teresa Pla "La Pastora". L'entrevista tindrà lloc en format presencial a la seu del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre, amb aforament limitat, i també es retransmetrà a través del canal de Youtube.

 

El cicle clourà amb l'entrevista de Víctor Montecino, de Canal Terres de l'Ebre, a la directora de Catalunya Música, Pilar Cugat, natural de Bítem. En els propers dies es donarà a conèixer la data exacta de l'entrevista, que també es podrà seguir en telemàticament.

 

Totes les entrevistes estan obertes a la participació dels periodistes i els espectadors, que podran fer arribar preguntes i comentaris a l'entrevistador/a a través del xat de Youtube o a través del correu electrònic. Les entrevistes es podran enregistrar i reproduir de forma parcial o total als mitjans de comunicació en qualsevol format.

 

 

Primera entrevista: Andreu Prunera i Joan Ferrús

 

L'entrevista girarà al voltant de la llibertat d'expressió i el paper del periodisme satíric en la societat actual.

Joan Ferrús (Flix,1985) és subdirector de la revista ElJueves i director de la seva pàgina web. Un article sobre els antiavalotsdurant l'1 d'octubre el va dur a judici, acusat d'un delicte d'injúries. Va serun dels primers processats per l'anomenada llei mordassa.