4/19/2021

Calvet: "Destinem 1,6 MEUR en ajuts a la part catalana de la conca de l'Ebre i el Xúquer per minimitzar el risc d'inundacions en zona urbana"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat pel director de l'ACA, Lluís Ridao, i els alcaldes de l'Aldea (Baix Ebre) i la Galera (Montsià), Xavier Royo i Ramon Agustí Múñoz, respectivament, ha visitat avui les zones d'aquests dos municipis ebrencs on es duran a terme actuacions per minimitzar el risc d'inundacions i que s'engloben dins de la línia d'ajuts destinada a l'adequació de talussos, el manteniment de dics, l'estabilització de marges, entre d'altres.

 

Al municipi de l'Aldea s'ha atorgat un ajut de 500.000 euros per a l'endegament del barranc de Pixadors a l'entorn de l'antiga N-340, mentre que a la Galera es destinaran més de 178.700 euros per a l'estabilització del marge esquerre del barranc de la Galera. Calvet ha destacat que "aquesta és la primera ordre de subvencions endegada per l'ACA que s'atorga a la part catalana de les conques de l'Ebre i del Xúquer". Així, el conseller ha subratllat que "és el primer cop que l'ACA pot actuar directament en territori tradicionament de la CHE, on no hi havia inversions", en virtut d'un canvi en la legislació.

 

El titular de DTES ha explicat que "hem dissenyat un pla de subvencions als ajuntaments i a les entitats per a reparar danys del Glòria però també perquè aquestes actuacions ens permetin prevenir les avingudes en el cas d'episodis meteorològics extrems com el que vam viure". Calvet ha exposat que "a les Terres de l'Ebre hi ha tres actuacions per valor de 850.000 euros, contents d'haver reaccionat amb rapidesa i sobretot de crear condicions per tal d'impedir que futurs episodis ens facin malbé les lleres o les travesses urbanes".

A l'Aldea, el conseller ha posat en valor que l'actuació d'endegament "donarà molta capacitat hidràulica al barranc" dels Pixadors i que "amb actuacions que hem de continuar fent en el futur, aconseguirem unes condicions urbanístiques i ambientals a l'Aldea perquè sigui un lloc millor per viure i per desenvolupar activitat econòmica".

 

Un total de 9 ajuts amb 1,6 MEUR

 

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha publicat la proposta definitiva de resolució de les sol·licituds de subvenció per a minimitzar el risc d'inundació en zona urbana a la part catalana de la conca de l'Ebre i el Xúquer. En total s'han atorgat un total de 9 subvencions, amb un pressupost superior conjunt als 1,6 MEUR. Sis dels ajuts beneficiaran les terres de Lleida i els tres restants a les Terres de l'Ebre.