4/25/2021

Búhos i la seva "Teràpia Col·lectiva" aterren a Tortosa

El grup de Búhos i Albert Pla estan de gira per tota Catalunya amb el seu espectacle "Teràpia Col·lectiva" ideat especialment per als temps de la pandèmia. Així doncs, el concert es celebra en espais tancats, normalment auditoris, i barreja la crítica, l'humor i la sàtira per fer desconnectar, encara que sigui durant una estona, el públic assistent de la permanent situació marcada per la crisi sanitària del Covid-19.

De fet, fan veure que estan impartint una teràpia a la ciutadania on, mentrestant van intercalant algunes de les cançons del seu nou disc, així com també els seus hits més famosos.

És curiós que un dels exercicis de la teràpia és animant el públic a fer aportacions de noms o reivindicacions del territori i, aleshores, el cantant del grup de Calafell, Guillem Solé, fa una mena de rimes versades amb l'acompanyament musical de la banda que recorden molt a les jotes i rondalles improvisades tant populars de les nostres terres. Durant l'espectacle han fet sàtira, també política, fent-se passar, fins i tot, pel regidor de cultura de Tortosa, Enric Roig, per donar ordres des de dalt de l'escenari.

No s'han estat tampoc de fer certes proclames reivindicatives com la de demanar que es tingui cura del medi ambient i s'escolti l'emergència climàtica, així com retre un petit homenatge al raper empresonat, Pablo Hasél, posant l'àudio d'un dels seus raps més polèmics i versionant-ne un altre.

Festa, alegria i moltes ganes de tornar a reviure, encara que sigui en petites dosis, l'ambient típic d'un concert normal perquè la gent fa dos anys que no en viu cap d'igual. De fet, l'últim cop que el grup va actuar a la ciutat va ser a les darreres Festes de la Cinta que es van poder celebrar, a l'agost del 2019. Un fet que ha estat també ben present al llarg de l'espectacle.

I en acabar, acompanyats per la cançó de "Volcans", el grup s'ha acomiadat de tothom baixant a la platea i saludant en cercavila els assistents.Tortosa, Terres de l'Ebre, 24 d'abril de 2021


Redactat per: Irene López