3/25/2021

Unió de Pagesos fa una crida a la participació de la pagesia catalana a les eleccions agràries d’avui i demà

Unió de Pagesos fa una crida a la pagesia catalana per tal que participi a les eleccions sindicals agràries que se celebren avui, dijous 25, i demà, divendres 26 de març i que estableixen la representativitat de les diferents organitzacions agràries, amb l'objectiu que els professionals agraris puguin tenir representació davant dels diferents òrgans socials i econòmics del país. Unió de Pagesos anima la pagesia a votar perquè com més alta sigui la participació més clara serà la força de les organitzacions representatives.
 
Cal recordar que aquestes són les primeres eleccions agràries amb vot electrònic, i que el Departament d'Agricultura ha disposat per al dia d'avui 209 punts d'assistència per exercir el vot repartits arreu del territori, i 69 punts d'assistència per demà. Els podeu consultar mitjançant aquest enllaç d'Agricultura.
 
Arran d'una incidència informàtica que s'ha produït aquest matí en el sistema de les votacions i que ha fet aturar aproximadament una hora el procés de votació, la Junta Electoral ha allargat l'assistència al vot electrònic per avui des de les 18 hores a les 20 hores en 204 dels 209 punts habilitats. Els 5 punts que tancaran a les 18 hores són Castellterçol (Moianès), Gimenells (Segrià), Artesa de Lleida (Segrià), Mont-roig del Camp (Baix Camp) i Solivella (Conca de Barberà). Els punts alternatius que ofereix Agricultura per anar a votar fins a les 20 hores són Moià (Moianès) Almacelles, Alcarràs i Lleida (Segrià) Reus (Baix Camp) Montblanc (Conca de Barberà).
 
Des dels dispositius personals a casa, avui la pagesia pot exercir el vot fins a les 12 de la nit d'avui. L'horari de votació de demà divendres, 26 de març, als 69 punts d'assistència previstos per Agricultura, serà de 9 hores a 18 hores i, per via remota, també de 9 hores a 18 hores.
 
En aquestes eleccions agràries estan cridats a votar 20.609 professionals agraris (18.022 persones físiques i 2.587 persones jurídiques). D'aquests, 1.365 són de la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran; 1.084, de la de Barcelona; 2.588, de la de Catalunya Central; 2.548, de la de Girona; 7.832, de la de Lleida; 1.636, de la de Tarragona, i 2.433, de la de les Terres de l'Ebre.