3/02/2021

Unió de Pagesos debat sobre immatriculacions, la situació de les pageses i de diversos sectors, transmissions patrimonials i pensions en els actes en línia d’aquesta setmana

El sindicat debatrà aquesta tarda, 1 de març, les immatriculacions de l'Església a Catalunya, amb la participació de Josep Guitart, coordinador comarcal del Bages d'Unió de Pagesos; Joan Casajoana, responsable d'Immatriculacions d'Unió de Pagesos, Marcel Colell, del Consell Assessor de l'Associació Micropobles de Catalunya, i Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos. També hi ha previst avui un altre acte per explicar la nova convergència dels drets d'ajut de la PAC 2021 a muntanya. Hi intervindran Raquel Serrat, membre de la Comissió Permanent Nacional d'Unió de Pagesos, responsable de Polítiques de muntanya i de Medi rural, i Andreu Ferrer, coordinador de l'Equip tècnic d'Unió de Pagesos.
 
Demà dimarts, 2 de març, el sindicat abordarà la situació i els reptes del sector boví de carn, a càrrec de càrrec de Cristina Massot, experta nacional de la Direcció General Salut i Seguretat Alimentària de la Unió Europea, que parlarà sobre el nou marc normatiu europeu, i la gestió del compostatge a la granja, a càrrec de A càrrec de: Lurdes Nafarrate, veterinària i tècnica d'Abere Koop. S., del País Basc. Hi participaran Raquel Serrat, responsable nacional del boví de carn d'Unió de Pagesos, i Oriol Rovira, membre de la sectorial nacional del sector boví de carn d'Unió de Pagesos.
 
El dimarts 2 de març també hi ha previst un acte sobre transmissions patrimonials, arrendaments i drets de la terra. Hi participaran Sergi Claramunt, representant de Joves a la Comissió Permanent Nacional d'Unió de Pagesos, i Andreu Ferrer.
 
El sindicat abordarà el dimecres 3 de març la situació de les pensions al sector agrari, amb Andreu Ferrer, Josep Carles Vicente, responsable Seguretat Social d'Unió de Pagesos, i Salomó Torres, responsable de l'Àrea Social d'Unió de Pagesos, i en un altre acte farà balanç sindical i propostes de futur del règim d'integració ramadera. En aquest hi intervindran Joan Caball, Jordi Armengol, responsable de Sectors Ramaders d'Unió de Pagesos, i Francesc Noguer, responsable del sector d'Integració d'Unió de Pagesos.
 
També el dimecres 3, Unió de Pagesos debatrà la situació i les perspectives del mercat de l'ametlla i els avanços en la transparència de preus, amb Laia Vidal, representant de MediterraNuts – Fruits Secs Sendrós, Rafel Español, responsable del sector de la Fruita Seca d'Unió de Pagesos, i Dani Forcadell, responsable de Sectors Agrícoles del sindicat.
 
El divendres 5 de març s'abordarà la situació de les dones a l'activitat agrària: aspectes jurídics i legals que cal conèixer. Hi intervindran Raquel Serrat, responsable del Sector Social de Dones d'Unió de Pagesos; Rosa Nomen, advocada mediadora en dret privat, i Andreu Ferrer.