3/15/2021

Unió de Pagesos debat sobre la fruita dolça, l’oli d’oliva i el sector vitivinícola, els reptes ambientals en porcí i aviram i els herbacis en la nova PAC

El sindicat explicarà avui, 15 de març, a les 19.30 h, les seves propostes per combatre la crisi del sector de la fruita dolça i recuperar els preus en origen, amb el responsable nacional de la fruita dolça d'Unió de Pagesos, Bernat Ramon i representants territorials de la sectorial nacional.

 
Per demà dimarts, 16 de març, hi ha prevista la xerrada 'Balanç del sector i principals reptes que passen per acabar amb la banalització de l'oli', en la qual hi participaran Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos; Antonio Castellanos, exdirector de la Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders; Jordi Pascual, responsable nacional del sector de l'Oli d'Unió de Pagesos, i Dani Forcadell, responsable de Sectors Agrícoles d'Unió de Pagesos.
 
El dimecres 17 de març, Unió de Pagesos parlarà del balanç i perspectives del sector vitivinícola a les diferents zones de Catalunya, en un acte en el qual intervindran Dani Forcadell, responsable de Sectors Agrícoles; Joan Santó, responsable nacional del sector de la Vinya i el Vi; Marc Paladella, membre de la sectorial nacional de la Vinya i el Vi a les Terres de l'Ebre; Josep R. Sedó, membre de la sectorial nacional de la Vinya i el Vi al Camp de Tarragona; Josep Marrugat, membre de la sectorial nacional de la Vinya i el Vi a l'Àrea Metropolitana, i Joep Carles Vicente, responsable d'Organització d'Unió de Pagesos.
 
El dijous 18 de març, el sindicat abordarà els reptes ambientals als quals cal fer front en els sector de porcí i aviram. Participaran Jordi Armengol, responsable de Sectors Ramaders, Rossend Saltiveri, responsable del sector Porcí d'Unió de Pagesos i Josep Maria Baqués, responsable nacional del sector de l'Aviram, d'Unió de Pagesos.
 
Unió de Pagesos explicarà el divendres 19 de març com afectarà la nova Política Agrària Comuna (PAC) als conreus herbacis i plantejarà les propostes del sindicat. Hi participaran Santiago Caudevilla, responsable nacional de Cereals i Herbacis; Jaume Pedrós, responsable de Regadius; Dani Forcadell, responsable de Sectors Agrícoles d'Unió de Pagesos, i Andreu Ferrer, coordinador tècnic del sindicat.