3/24/2021

Unió de Pagesos celebra l’acte de final de campanya a Corbins (Segrià) reclamant el reconeixement de la feina del sindicat i mesures urgents per assegurar el futur de la pagesia

Unió de Pagesos ha celebrat aquesta tarda, a partir de les 19 hores, el míting de cloenda de campanya de les eleccions agràries a Corbins (Segrià), retransmès en 'streaming', en el qual han participat veus d'arreu de Catalunya en representació del sindicat per demanar el vot a les eleccions de demà dijous 25 i divendres 26 de març: Ester Gomis, de la comissió permanent comarcal del Tarragonès; Jaume Pedrós, responsable de Temporers, d'Energies Alternatives, Cooperativisme, Regadius i Seguretat Social; Raquel Serrat, responsable de Medi Rural i Polítiques de Muntanya, de Dones d'Unió de Pagesos i responsable nacional dels sectors Equí i Boví de Carn; Dani Forcadell, responsable de Sectors Agrícoles; Josep Cabré, coordinador comarcal del Segrià, i Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos, a més de José Manuel de las Heras, coordinador estatal d'Unió d'Unions.

En la seva intervenció, Joan Caball ha demanat el reconeixement del sindicat agrari, que sempre ha lluitat per a tots els sectors, i ha recordat que els agricultors no poden esperar més perquè s'engegui el rumb de la pagesia al nostre país. Ha denunciat les actituds d'especulació i el risc que la producció agrària a Catalunya quedi en mans d'uns pocs. També ha afirmat que Unió de Pagesos lluita cada dia perquè no plegui cap més pagès, ha demanat al nou Govern mesures urgents i efectives i ha tingut paraules de gratitud per l'esforç de tots els membres del sindicat per la feina incansable a favor del sector.

Per la seva banda, Ester Gomis ha reivindicat el futur de la fruita seca, especialment el dels joves i les dones, mentre que Jaume Pedrós ha reclamat la visibilitat de la pagesia, i no només en els moments en què per a la societat és prioritària, com en el cas de la pandèmia. Raquel Serrat ha remarcat la defensa del sindicat en les polítiques d'igualtat i en una pagesia professional arrelada al territori. També ha denunciat la manca de gestió de la fauna salvatge i la manca dels serveis al món rural.

Dani Forcadell ha cridat a lluitar per la terra i per la defensa del Delta de l'Ebre, el Pla de l'Estat per al qual ha considerat que no el recuperarà, mentre que Josep Cabré ha destacat que a Unió de Pagesos no hi ha cadires sinó pagesia que treballa moltes hores. Ha insistit que el sindicat té un discurs únic, a diferència d'altres organitzacions, i que defensa el mateix a Catalunya que a Madrid. José Manuel de las Heras ha enviat un missatge de salutació i ha reclamat una democràcia real al camp i una llei de la cadena alimentària que acabi amb les males praxis.

L'acte, conduït pel periodista Josep Maria Sanuy, també ha comptat, en diferents moments, amb la projecció de vídeos d'Unió de Pagesos sobre la campanya de les eleccions agràries, l'última tractorada del sindicat del 21 de desembre per reclamar mesures urgents per al sector, la pagesia del Penedès, la Marxa Pagesa que va organitzar el sindicat el febrer del 2017 i les rutes d''Unió de Pagesos, en marxa!'.