3/07/2021

Tortosa és seu electoral de les votacions del Barça


Els socis i les sòcies del Barça són cridats a les urnes aquest diumenge en unes eleccions en les que tots tres candidats (Joan Laporta, Víctor Font i Antoni Freixa) coincideixen en qualificar d'històriques i decisives de cara al futur del club.

Des de les Terres de l'Ebre tampoc s'han volgut quedar enrere i aquesta vegada Tortosa ha tingut també un col·legi electoral. La seu s'ha ubicat al C/Adrià d'Utrecht, on s'ubica la Federació Catalana de Futbol amb un cens de 616 culés.

La jornada ha transcorregut amb normalitat, però hi ha hagut alguns incidents registrats a la ciutat d'Amposta quan alguns socis barcelonistes que pretenien desplaçar-se fins a Tortosa per votar han estat multats pels Mossos d'Esquadra per saltar-se el confinament comarcal.

En aquesta hora de la tarda la participació de la mesa és d'un 40% comptant també el vot per correu que no serà escrutat fins que tanquin els col·legis electorals. Convertint-se així amb una de les meses del país que té més participació en funció dels percentatges que el club ha donat a conèixer. A nivell de Catalunya, la participació a les 16h de la tarda és d'un 23%, un 6% inferior a la que hi va haver el 2015.

Per la seva banda, el president de la penya blaugrana de Tortosa, Manolo Martínez, ha explicat que "aquestes eleccions són de les més importants que hi ha hagut en els darrers temps" i que "esperem que de tot això en surti un president que ens faci tornar a la normalitat que últimament no hem tingut i que ens han fet patir molt".

En relació a les Terres de l'Ebre ha destacat que "és el primer cop que tenim una seu i penso que el futur president del Barça ha d'entendre el territori i adonar-se que avui ha estat un èxit i, fins i tot, hem vist cues de gent per venir a votar". Martínez també s'ha mostrat crític amb el tancament comarcal del PROCICAT que considera que els ha perjudicat i que si amb les eleccions polítiques es va permetre el desplaçament, ara també hauria d'haver estat igual. A més, s'ha mostrat satisfet de poder-se retrobar durant el dia d'avui amb socis i sòcies que feia molt temps que no veia i que troben a faltar de poder tornar a retrobar-se al Camp Nou en quan la situació sanitària ho permeti.

En el seu torn, el vocal de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol a les Terres de l'Ebre, Miquel Piñol, ha explicat que "valora positivament poder acollir les votacions a les Terres de l'Ebre i que això facilita que els ebrencs no hagin de desplaçar-se fins a Barcelona, una mesura que no tindria massa sentit en l'actualitat". I és que des de la Federació s'han cedit les instal·lacions al FCB durant la jornada d'avui i s'han seguit totes les mesures de seguretat i de desinfecció de l'espai pertinents. Això sí, Piñol també ha comentat que "hem de tenir en compte les mesures del PROCICAT que són així des de fa mesos i la gent les ha de respectar, tot i que no sigui positiu que la gent de les comarques del Montsià o de la Terra Alta no hagin estat autoritzades a desplaçar-se fins aquí per venir a votar".

Piñol ha comentat també que "Catalunya a hores d'ara té 5 delegacions i 9 subdelegacions i fa molts anys que les Terres de l'Ebre som la cinquena delegació igual que si fóssim una Vegueria. Al final, les Terres de l'Ebre tenim una particularitat molt especial i tothom ho ha d'entendre".


Tortosa, Terres de l'Ebre, 7 de març de 2021


Redactat per: Irene López