3/15/2021

L'Estratègia marítima de Catalunya 2030 reconeix la contribució d'iniciatives del Grup d'Acció Local Pesquer "Mar de l'Ebre"

 

Cinc iniciatives dels Grups d'Acció Local Pesquer Mar de l'Ebre (GALP) pel període 2019-2020 han estat reconegudes per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb els distintius de l'Estratègia marítima de Catalunya 2030 (EMC).

 

L'objectiu d'aquests distintius, que enguany s'atorguen per segon cop, és reconèixer aquelles iniciatives que hagin contribuït a la implantació de l'Estratègia marítima de Catalunya 2030, una eina consensuada entre tots els departaments de la Generalitat per impulsar un desenvolupament de l'economia blava sostenible i respectuós envers l'ús de la mar, la creació i el manteniment d'ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança participatiu innovador.

 

Els diplomes s'ha lliurat en el marc de la Jornada sobre el Desenvolupament Local Participatiu al GALP Mar de l'Ebre en què s'han avaluat els resultats i les oportunitats d'implementació de l'Estratègia marítima de Catalunya 2030 al territori.

 

Les iniciatives GALP Mar de l'Ebre distingides enguany són:

 

Creació d'una peixateria per a la promoció de peix localde la Confraria de Pescadors Sant Joan de Deltebre.

 

Habilitació d'un espai per dur a terme la transformació, elaboració i comercialització de productes derivats de la pesca. Peixateria Magdalena Nos Paris.

 

Presentació del projecte "El patrimoni etnològic de la Mar de l'Ebre. Una eina de posada en valor i divulgació de l'activitat pesquera". Ajuntament de la Ràpita.

 

Presentació del projecte "Construcció i adaptació del restaurant mariner Mestral a l'Ametlla de Mar". Restaurant Mestral.

 

Diversificació de l'activitat del Centre de Submarinisme Plàncton Diving.

 

Subvencionats 44 projectes que generen una inversió al territori de més de 2,4 M€

En aquesta jornada, també s'ha analitzat l'estat d'execució del Fons Europeu Marítim i Pesquer (FEMP) a Catalunya, els resultats d'implementar les Estratègies de Desenvolupament Local Pesquer (EDLP) a cada territori, i les futures oportunitats de finançament en el marc del FEMP.