3/01/2021

L’ANC reclama un govern independentista des de la Plaça de Catalunya de Barcelona

L'Assemblea Nacional Catalana va organitzar ahir una concentració a la Plaça de Catalunya de Barcelona per tal de reclamar la unitat dels tres partits independentistes (Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP) per poder formar un Govern que sigui netament independentista, ja que després dels resultats de les eleccions del 14-F el suport a la cambra del Parlament de Catalunya és del 52%.

Sectorials de l'ANC d'arreu de Catalunya, també des de l'ANC de Tortosa per la Independència i les Terres de l'Ebre, es van aplegar a la plaça en una mobilització d'unes 3.000 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana. Des de l'escenari es va fer una crida a seguir fent mobilitzacions exemplars i pacífiques perquè "és de l'única manera que hem vist que s'aconsegueixen les coses", just l'endemà d'una altra de les nits més crítiques de les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél que ha viscut Barcelona amb incendis a comerços, entitats bancàries i, fins i tot, a una furgoneta de la Guàrdia Urbana.

Des de la plaça, diferents representants d'entitats i sindicats com el president de la FNEC, membres de les ADIC, de la Intersindical o de l'AMI, entre d'altres, van llegir el manifest unitari "Govern independentista ara! Per la urgència social i nacional" que, de moment, ja ha reunit un total de 15.000 signatures en només tres dies.

A l'acte va comptar amb la participació de la cantautora ebrenca, Montse Castellà, que va interpretar les mateixes cançons que va cantar a la concentració de Brussel·les pel Consell per la República, just un any després d'haver-se celebrat.

Per la seva banda, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, va demanar que "els partits trobin consensos en el camí i accions que permetin fer avançar l'independentisme" i encoratjà la població a "preparar-se per a un nou exercici real d'autodeterminació, que implicarà una confrontació des de la desobediència institucional i civil que ha d'acabar amb la proclamació de la independència que ens porti, aquest cop sí, a la República Catalana".

Cal afegir que no van assistir a la convocatòria cap dels representants polítics de primera línia de les tres formacions independentistes. Només es va deixar veure el vicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa.Barcelona, Barcelonès, 28 de febrer de 2021


Redactat per: Irene López