3/30/2021

La Lira Ampostina fa el seu primer concert post-confinament a la Catedral de Tortosa

Ahir al vespre, la Catedral de Santa Maria de Tortosa va acollir el tradicional concert de música sacra de la Setmana Santa. Aquest any, però, no ha pogut venir cap grup convidat i s'ha apostat per fer-lo d'àmbit més local amb la participació de La Lira Ampostina i del cor de la mateixa. Cal destacar que per La Lira va ser un moment especial, ja que, aquest ha estat el primer concert que han fet fora d'Amposta des de els inicis de la pandèmia. I és que, les restriccions del Covid-19 van estar també presents al recinte catedralici, on es va fer una distribució diferent dels bancs per guanyar més espai. De fet, les entrades del concert també s'havien de reservar prèviament a través de la plataforma d'Ebreticket i l'aforament era limitat. Tot i això, podríem destacar que la catedral no va arribar a emplenar-se com era de costum en aquesta mena d'actes, molt possiblement pel fet que al no haver-hi processons ni actes litúrgics i permetre's els desplaçaments pel territori català, molta gent es trobava fora del municipi.

Amb tot, La Lira Ampostina va estructurar el concert en dues parts; una primera en la qual només cantava el cor i una segona en la qual només tocava la banda, fins al final del concert, que van interpretar l'Himne de la Cinta de manera conjunta.

El cor de la Lira, dirigit per Núria Francino, va dur a terme un repertori de deu cançons, entre les quals en destaca "Angelus Domini", "Ubi caritas", "Deo dicamus gratias" o "Ave Maria".

Pel que fa a la banda, sota la direcció del mestre Agustí Roé, van interpretar sis cançons i en destaca el rèqiem i B.S.O. de la pel·lícula de Los chicos del coro o "Osanna in Excelsis", entre d'altres.

En acabar el concert, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, explicà que "estem molt contents d'haver pogut gaudir de la vostra música i és tot un plaer que el primer concert que heu fet després del confinament hagi estat aquí a Tortosa". Per acabar recordant que la celebració d'actes com aquest en el marc de la Setmana Santa tortosina "és important enguany que som la Capital de la Cultura Catalana".

Per la seva banda, el bisbe de Tortosa, Mn- Enrique Benavent, va destacar que "l'any passat va ser molt dur estar aquí tot sol fent els oficis de la Setmana Santa i enguany, tot i que està sent un any difícil per a les famílies i, sobretot, per als xiquets, tenim l'esperança d'anar recuperant poc a poc la vida i anar acollint-nos a tot allò que ens humanitza". Per aquest motiu va voler agrair "l'esforç que feu en tot això" i va encoratjar La Lira a "continuar fent aquesta tasca que omple de vida l'esperit perquè l'art, en si mateix, és el que ens desperta els sentits".

Al finalitzar els parlaments, la presidenta de l'Agrupació de Confraries de la Setmana Santa, Cinta Fontanet, va lliurar unes estatuetes commemoratives d'una vesta als directors del cor i de la banda.Tortosa, Terres de l'Ebre, 29 de març de 2021Redactat per: Irene López