3/22/2021

L’Agrupació de Confraries de la Setmana Santa de Tortosa presenta els actes de la Setmana Santa

Aquest matí s'ha donat a conèixer el breu programa d'actes que l'Agrupació de Confraries de la Setmana Santa ha preparat de cara a la Setmana Santa tortosina d'aquest 2021. Davant de la situació de crisi sanitària derivada per la pandèmia del Covid-19 les autoritats sanitàries no han permès la celebració d'actes multitudinària i, per aquesta raó, un altre cop s'han prohibit les processons de la Setmana Santa a arreu del territori.

Un fet que ha lamentat la presidenta de l'Agrupació de Confraries de la Setmana Santa, Cinta Fontanet, ja que, "és una decisió molt difícil per a nosaltres anul·lar els actes de la Setmana Santa, no poder fer les processons o no veure els misteris pel carrer. Per això hem volgut fer alguna cosa perquè la gent pugui continuar estimant la Setmana Santa com fins ara".

El que sí que s'ha pogut mantenir és el programa del 16è certamen de música sacra. En aquest cas es farà un concert el proper dilluns 29 de març a les 20h a càrrec de la banda i del cor de La Lira Ampostina a la Catedral de Santa Maria de Tortosa amb aforament limitat (160 persones) i pel qual la ciutadania que hi estigui interessada haurà de pagar 5€ i reservar l'entrada a través de la plataforma d'Ebreticket.

De concert encara se'n farà un altre, a càrrec del Cor Flúmine anomenat "Baba Yetu: l'expressió religiosa a través de la música". Aquest tindrà lloc dimecres a les 20h a l'Església dels Dolors i també s'haurà de fer una reserva prèvia i pagar l'entrada de 5€ a través d'Ebreticket. Tindrà un aforament de 120 persones.

Prèviament a tot això, el dissabte 27 de març es farà el tradicional pregó de la Setmana Santa, que enguany anirà a càrrec de Josep Borrell, que fou president de l'Agrupació del 2001 al 2012. Tindrà lloc al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa en un aforament limitat a un màxim de 40 persones.

En aquesta edició tampoc es podrà celebrar la tradicional Processó del Silenci que sempre finalitzava amb la veneració del St. Crist de la Puríssima. Així doncs, s'ha decidit que serà Divendres Sant quan es podrà celebrar la vetlla al llarg de tot el dia (de 9h a 13:30h i de 17h a 19h) al Convent de la Puríssima. Serà també el mateix dia quan tindrà lloc una readaptació del tradicional Via Crucis que es fa al barri de Santa Clara. En aquest cas es farà a les capelles de les restes de l'antiga església de la plaça dels Dolors a les 19h de la tarda.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que "és una Setmana Santa diferent, tot i que una mica millor que l'any passat que no vam poder dur a terme cap acte" i que "volíem celebrar algunes de les coses i tenir elements que recordin la tradició que tenim a la nostra ciutat envers la Setmana Santa i més en un any en el qual som la Capital Cultura Catalana i que l'eix de la creença és un dels que volem destacar i potenciar com a ciutat perquè també és un atractiu turístic". Roigé ha acabat fent una crida a la ciutadania perquè participin activament en els actes i no es quedin a casa i que aquells que no puguin assistir també ho puguin gaudir a través de les xarxes.Tortosa, Terres de l'Ebre, 22 de març de 2021


Redactat per: Irene López