3/01/2021

La convocatòria extraordinària del programa Treball i Formació del Consell Comarcal de la Terra Alta permet l’ocupació de cinc persones demandants de feina

El passat 1 de desembre de 2020, el Consell Comarcal de la Terra Alta va iniciar el Programa de Treball i Formació 2020 amb una convocatòria extraordinària pel covid que ha permès la contractació de cinc persones, quatre de les quals durant nou mesos a jornada completa. Subvencionat i cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Fons Social Europeu (FSE), el programa sorgeix amb la finalitat d'impulsar i millorar la situació socioeconòmica de la zona.

En aquest sentit, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha contractat dues integradores socials per tal de donar suport a l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal amb la realització d'entrevistes al Consell Consultiu de la Gent Gran, l'elaboració del Pla Dinamització Gent Gran, entre altres projectes. Aquesta contractació s'ha dut a terme en el marc de la Línia COVID, adreçada a persones que havien d'estar inscrites com a demandants d'ocupació al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya a partir del 16 de març de 2020.

Pel que fa a la Línia PANP-COVID –destinada persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts–, l'ens comarcal ha efectuat les contractacions d'un peó de manteniment perquè dugui a terme aquestes tasques a la Via Verda, així com la d'una altra persona, que s'encarrega de la neteja a les instal·lacions del Consell Comarcal.

També en el marc del programa Treball i Formació, el Consell Comarcal va contractar el passat mes de febrer una altra persona que, des del passat 1 de febrer i, en aquest cas, amb un contracte de durada de 12 mesos a jornada completa, treballa en diferents tasques de neteja i manteniment de la Via Verda al llarg del seu recorregut per la Terra Alta. Aquesta darrera contractació s'ha dut a terme en el marc de la Línia DONA, dirigida a dones en situació d'atur i inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades.

El programa de Treball i Formació aportarà experiència laboral en diferents àmbits a les persones contractades, al mateix temps que duran a terme una formació transversal, per tal de millorar els seus coneixements i capacitats que els seran útils en un futur.

Amb aquesta actuació, el Consell Comarcal de la Terra Alta repeteix en la iniciativa de les polítiques actives d'ocupació pel bon resultat obtingut en altres convocatòries, tant en la millora de l'ocupabilitat dels participants com en la millora territorial degut a les feines que s'han dut a terme.