3/18/2021

ELS SOCIALISTES DEL’EBRE RECLAMEM A LA GENERALITAT UN FRONT INSTITUCIONAL PER APROFITAR ELS AJUTS DEL FONS DERECUPERACIÓ “NEXT GENERATION”.

Manel de la Vega, senador del PSC: "Fem una crida al Govern de la Generalitat perquè lideri, s'impliqui i planifiqui inversions al territori per aprofitar els Fons Europeus. No hi ha cap projecte emblemàtic a les Terres de l'Ebre per crear ocupació, necessitem un projecte tractor important".

La Generalitat aquest any gestionarà més de 3.000 milions d'Euros dels Fons Europeus que si s'aposta per la  col·laboració publicoprivada es produeix un efecte multiplicador. Hi ha empreses al territori que ja han presentat projectes, però no se'n sap res de la Generalitat. "Reclamen al delegat territorial  de la Generalitat que s'impliqui en una estratègia global de  territori per estimular l'economia de les Terres de les Terres de l'Ebre amb la implicació de la càtedra d'economia local de la URV, els agents econòmics i socials i els partits polítics per fer un front comú". Ha reblat Manel de la Vega.

Segons Xavier Sabaté, secretari d'estratègia de clima del PSC de les terres de l'Ebre, tenim un govern de la Generalitat que malauradament està absent a les Terres de l'Ebre, no pensa amb nosaltres i els projectes que s'han presentat són gràcies a la iniciativa privada. Xavier Sabaté es pregunta "quin projecte tractor té el govern de la Generalitat per a les Terres relacionat amb les energies renovables, doncs cap ni un. El nostre territori ha de jugar un paper important en l'Hidrogen verd. S'ha creat la Plataforma Hidrogen ver Catalunya Sud on hi ha empreses i ajuntaments del territori  i no hi veiem gens d'interès per part de la Generalitat en liderar-ho".

Reclamem del Govern de la Generalitat que mantingui relacions fluides amb el Govern de l'Estat per aprofitar al màxim els fons els europeus, els socialistes no escatimarem esforços per aconseguir-ho, saben que compten amb nosaltres per col·laborar-hi i fer-ho possible perquè no es deixi perdre ni un sol euro". Ha reblat Xavier Sabaté

Els ajuntaments han de jugar un paper important en aquest nou model de creació d'energia i aquesta generació ha de repercutir en la mateixa ciutadania i no com fins ara. Aquesta transformació es configura com un element vertebrador de la cohesió territorial i social i que no solament es concentrin en l'àrea metropolitana. "La Generalitat ha de liderar, coordinar i donar empenta perquè vinguin empreses al territori a invertir, com per exemple una fàbrica de bateries per a cotxes".

Per la seva banda el Diputat al Parlament de Catalunya Joaquim Paladella ha reivindicat el paper dels ajuntaments en la gestió del Fons Europeus i ha criticat que la Generalitat no els tingui en compte. "No s'ha fet cap reunió ni amb els ajuntaments ni amb els consells comarcals per parlar del Fons Europeus i com destinar-los al territori. És una situació insòlita la que estem vivint els ajuntaments, algú ha de coordinar en l'àmbit institucional el que les empreses que vulguin invertir al territori ho facin tenint en compte als ajuntaments perquè repercuteixi directament amb els ciutadans".

El diputat provincial Joan Castor Gonell ha reiterat la necessitat de què  vingui inversió al territori perquè es mogui l'economia. Les Terres de l'Ebre no ens podem quedar al marge com ha passat en més d'una ocasió. "Hem de desenvolupar projectes tractor i la Diputació de Tarragona també ha de jugar un paper important per afavorir que vinguin empreses al territori i la col·laboració publicoprivada".