3/03/2021

EL PSC VOL QUE EL 8 DE MARÇ LA VEU DE LES DONES S'ESCOLTI, PERÒ DES DE CASA

El dilluns 8 de març les i els socialistes, commemoraran com cada any el 8 de març, el Dia Internacional dels drets de les Dones. Un dia que ha de servir d'homenatge al moviment feminista, però també ha de ser un dia de reivindicació.

Segons ha explicat Anna Tomàs, Secretària de Polítiques Feministes dels socialistes ebrencs, no participaran en manifestacions, ni celebracions multitudinàries, només participaran dels actes institucionals que es realitzin en motiu del 8 de març, "Des del PSC animem a defensar els drets de totes les dones a través de xarxes socials, des del balcó o simplement lluint una samarreta amb missatges feministes. Perquè no s'entendria qualsevol manifestació al carrer donada la situació actual sanitària".

Segons Tomàs, les dones dediquen gairebé el doble de temps a tasques domèstiques i un 85% de les persones que demanen excedència per tenir cura de fills, filles o altres familiars són dones. "Necessitem governs feministes per acabar amb la violència masclista. "Necessitem governs feministes per actuar davant els més de 800 menors que s'han quedat orfes per violència masclista. Necessitem governs feministes per lluitar contra la pobresa que la pandèmia ha provocat sobretot a les dones. Necessitem governs feministes per treballar per a la conciliació, la corresponsabilitat i els nous models de masculinitat".

El PSC, en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya va ser el partit que més vot femení va rebre, Tomàs ho veu com el resultat del compromís dels socialistes amb el feminisme i en la defensa dels drets de les dones. El 47% de l'arc parlamentari, sorgit de les eleccions del 14 de febrer, estarà compost per dones, dels 135 escons 64 estaran ocupats per dones. Mai hi havia hagut tanta paritat al Parlament de Catalunya i el PSC és qui més representació femenina tindrà (17 dones i 16 homes).

Tomàs ha animat a participar de les reivindicacions del 8 de març per fer sentir la veu de la meitat de la població mundial, però sobretot per a poder fer arribar el missatge feminista a les dones que en algun moment s'han trobat soles davant una injustícia pel fet de ser dona. "La violència de gènere existeix i negar-la com fan els partits de dreta i ultradreta, posa en risc la vida de les dones. Ahir mateix es va sumar una víctima més al còmput total de dones assassinades. Ja són 1.082 les dones assassinades d'ençà que es van començar a comptar l'any 2003" ha conclòs Tomàs.