31.3.21

El Consell Comarcal de la Ribera reivindica els drets de les persones transgènere


"Cal celebrar amb més força que mai una jornada com la d'avui, per la manca de drets i per la violència estructural a laque estan sotmeses les persones transgènere", deia el manifest del Consell Nacional Lgtbi+ de Catalunya que aquest migdia s'ha llegit a les portes del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Amb aquestes paraules el Servei d'Atenció Integral (SAI) i l'Oficina Jove han commemorat el 31 de març, Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Un acte en el qual han assistit la vicepresidenta d'Igualtat i Atenció a les Persones del Consell Comarcal, Tere Agné, representants de l'entitat lgtbi+ Arramblades de Tivissa, a més de personal de laboral de l'ens.

Així, la comarca s'ha afegit per primera vegada a aquesta commemoració i hi ha donat suport al col·lectiu amb la voluntat que les realitats transgènere estiguin cada dia més presents en tots els àmbits de la vida, reconeixent, atenent, visibilitzant i sensibilitzat al respecte. L'acte ha culminat amb la col·locació de les banderes del col·lectiu Lgtbi+ i trans al balcó de la seu del Consell a Móra d'Ebre.

La celebració d'aquesta diada té l'origen en la iniciativa de l'activista transgènere dels Estats Units Rachel Crandall, que l'any 2009 va instaurar la jornada com a reacció a la manca de diades o dies commemoratius del col·lectiu LGTBI+ que celebressin la visibilitat de les persones transgènere. Actualment el 85% del col·lectiu al nostre país es troba a l'atur i el 15% restant pateix els efectes de la precarització i discriminació laboral. Entre l'octubre 2018 i setembre de 2019, a tot el món, van ser assassinades 331 persones transgènere. La diada d'enguany s'ha celebrat en ple debat sobre l'aprovació de la llei estatal per a la igualtat plena de les persones d'aquest col·lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.