3/27/2021

El Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre celebra la segona edició de la Nit de la Comunicació

S'hauria hagut de celebrar el 24 de gener en motiu de la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, però no va poder ser pels motius de les restriccions sanitàries del Covid-19.

Finalment, ahir al vespre, la demarcació del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre va poder celebrar la segona edició de la Nit de la Comunicació a les Terres de l'Ebre organitzant una gala a l'Hotel Corona.

En aquesta edició s'ha volgut retre un homenatge a tots aquells periodistes que s'han jubilat recentment o que han destacat al llarg de la seva vida per les tasques que han desenvolupat. En aquest sentit, es van guardonar un total de set periodistes i dos mitjans de comunicació.

Els periodistes homenatjats van ser: Luz Acero, Antonio Cordero, Júlio Vidal, Guillem Comí, Tomàs Carot, Elies Pujol, Arturo Gaya i Joana Domènec, però no tots van poder assistir presencialment a recollir el premi per prevenció per la seva edat avançada envers la situació de la pandèmia.

Luz Acero no assistí a l'acte, però se la reconegué pel fet de ser la veu femenina de Ràdio Tortosa que s'encarregava de narrar novel·les radiades, programes musicals i, fins i tot, compartí l'espai dels informatius al costat de Josep Àngel Òdena. Va estar al capdavant de l'emissora fins al seu tancament, el 1991.

Antonio Cordero ha estat durant més de vint anys el càmera, tècnic i realitzador de Vídeo Ascó Televisió i es va jubilar el passat 2020.

Pel que fa a Júlio Vidal, se l'ha homenatjat pel fet de ser un dels fundadors de "El Brusi", el Diari de Barcelona, en quan aquest tenia la redacció al carrer Llibreteria. A més, Vidal ha estat el responsable de la implantació de la delegació de la Cadena SER a les Terres de l'Ebre, de la del Diari de Tarragona i responsable de l'agència EFE a l'Ebre, entre d'altres. Actualment, treballa a Vinaròs on és el cap de continguts del propgrama "Hoy por hoy Maestrat" de la Cadena SER-Maestrat.

D'altra banda, Guillem Comí, de l'Ampolla, fou reconegut per la seva feina de realitzador en programes de TV3 com Thalassa o el Sense Ficció.

Tomàs Carot, visiblement emocionat alhora de recollir el premi, va ser reconegut per haver estat al capdavant de diversos mitjans de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona. Des de fa uns anys és articulista d'opinió al Setmanari de l'Ebre i dirigeix una consultoria de comunicació empresarial a Tarragona.

Elies Pujol tampoc assistí a l'acte, però es va parlar de la seva trajectòria com a cap de premsa al capdavant de la Diputació de Tarragona durant 25 anys i també en altres responsabilitats corporatives en diversos ajuntaments de la zona.

Si parlem d'Arturo Gaya a tots ens ve al cap la seva trajectòria musical com a cantant del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Però, de fet, és periodista i durant uns quants anys exercí la professió com a corresponsal del diari El Punt Avui, Catalunya Ràdio i RNE a les Terres de l'Ebre. I és que Gaya reivindica que ell no ha deixat mai d'exercir la professió perquè el personatge que interpreta als escenaris és el dels invidents que en temps de la postguerra narraven històries i notícies del dia a dia de la ciutat als mercats, una mena de periodistes de transmissió oral.

Finalment, Joana Domènec, tampoc ha assistit presencialment, però se l'ha reconeguda per la seva tasca com a impulsora de la demarcació del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre.

Els mitjans homenatjats han estat La Plana Ràdio, de Santa Bàrbera, i el diari digital i agenda cultural de Surt de Casa, que celebra els seus 10 anys d'existència aquest 2021.

A més, també s'ha obsequiat amb el premi del Micro Daurat a la periodista, expresidenta del Col·legi de Periodistes a l'Ebre i catedràtica emèrita de la UAB, Amparo Moreno.

En el transcurs de l'acte s'ha entregat el Premi Terres de l'Ebre de Periodisme essent el guanyador d'aquest l'equip del programa Espais de Saó Fonda, un programa d'art de la Xarxa de Comunicació Local que ha emès el Canal Terres de l'Ebre. El segon finalista ha estat Andreu Prunera i el tercer, Dani Sainz de Aja, pel seu reportatge televisiu sobre les eleccions del 26-M.

Finalment, el Col·legi ha lliurat unes plaques commemoratives als 11 nous col·legiats i precol·legiats que s'han inscrit durant aquest últim any. En acabar l'acte, després del discurs del president del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre, Josep Baubí, tots els guardonats s'han fet una foto de família.Tortosa, Terres de l'Ebre, 26 de març de 2021


Redactat per: Irene López