3/22/2021

Educació accepta la gran majoria de les propostes de la comunitat educativa i l’Ajuntament de Móra la Nova sobre el nou edifici de l’institut escola

El Departament d'Educació, l'Ajuntament de Móra la Nova i la direcció de l'Institut Escola 3 d'Abril van presentar divendres a la tarda a la comunitat educativa els resultats del procés participatiu per decidir com serà el nou edifici del centre. A la presentació al Casal Municipal hi van assistir representants dels alumnes, professors, membres de l'AMPA i regidors de l'Ajuntantament.

El Departament d'Educació ha acceptat la majoria de propostes que van fer la comunitat educativa i el consistori. "Se'ns han respectat els espais que per nosaltres eren prioritaris, com per exemple, que hi hagi una àgora, les aules obertes, els espais exteriors de natura. En aquest sentit estem molt contents, de com s'ha desenvolupat el procés participatiu", ha destacat la directora de l'IE 3 d'Abril, Marga Merlos.

Pel que fa a les peticions de l'Ajuntament, s'ha acceptat que hi hagi espais mancomunats perquè el poble en pugui fer ús. "D'aquesta manera, el nou centre serà més obert a la ciutadania", ha subratllat l'alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné. Una de les altres peticions del consistori que s'han acceptat és que el nou edifici sigui sostenible energèticament.

El nou edifici estarà orientat de cara a la carretera de Garcia, tal com havia demanat el consistori. A més, el carrer d'accés al centre serà peatonal "per evitar la massificació i el que representa els vehicles a la porta principal", ha assegurat Moliné. A la porta principal també hi haurà un espai porxat "per protegir del sol als alumnes i als pares a l'estiu i de la pluja quan plogui".

Els alumnes també escolliran el nom del carrer de l'entrada principal del nou edifici. El consistori ha demanat que estigui dedicat a una dona rellevant i si pot ser, que sigui de Móra la Nova.

Per la seva banda, el director adjunt dels Serveis Territorials d'Educació, Marià Cano, ha destacat la sensatesa de les propostes fetes. "M'agradaria felicitar a la comunitat educativa i l'Ajuntament per haver agilitzat i simplificat al màxim la primera fase del procés participatiu. S'ha fet amb molta eficiència i molta diligència". "També felicito l'Ajuntament per l'encert en l'acord i la negociació amb el Departament d'Educació i haver arrencat el compromís d'inversió de la Generalitat que se situarà al voltant dels 7 milions d'euros, dels quals mig milió els aportarà l'Ajuntament de Móra la Nova".  

La previsió és que els alumnes de l'Institut Escola 3 d'Abril puguin gaudir de les noves instal·lacions a partir del curs 2024-2025. El nou edifici se situarà l Polígon Aubals, al costat de l'skate park.