3/19/2021

Canal Terres de l'Ebre emet aquest divendres el primer audiovisual que explica els efectes del 'Plan de Protección' del delta de l'Ebre

Avui divendres 19 de març, a les 21:30 hores, Canal Terres de l'Ebre (CTE) estrenarà el primer  capítol  d'una  sèrie  de  tres  audiovisuals  que  expliquen  l'afectació  que  pot  tenir  el  Pla de Protecció del  delta de  l'Ebre  (PPDE),  actualment  en  exposició  pública.  Es  tracta  d'un audiovisual de gairebé mitja hora on els afectats i responsables expliquen sobre el terreny què  li  passarà  al  tram  que  va  des  de l'illa de  Sant  Antoni  (Sant  Jaume  d'Enveja),  fins  Eucaliptus  (Amposta).

El  segon  capítol,  dedicat  al  tram  que  va  des  de  la  platja  de  l'Arenal  (Ampolla)  fins  a Riumar (Deltebre), s'estrenarà diumenge a la mateixa hora; i el dimecres s'emetrà el que s'hi ha dedicat al Trabucador, les salines de la Trinitat i la Punta de la Banya. Els tres audiovisuals són un projecte de LA PRODUCTORA, amb Jordi Allepuz a la realització, Josep Rollan com a operador  de càmera, i amb l'ambientalista Cristian Jensen com a reporter i productor.

Canal Terres de l'Ebre ha supervisat la producció, i ampliarà la difusió amb un programa especial El Mirador  que es  podrà veure el  divendres 26  de març. Intervindran en el  debat  Xavi Curto, portaveu de la Taula de Consens, Antoni Espanya, Cap del servei provincial de Costes, Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals, i l'hidrogeòleg i expert Rafa Sánchez.

Els tres audiovisuals de la sèrie sobre el pla presentat pel CEDEX per encàrrec del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITERD), recullen testimonis de més de trenta protagonistes i afectats. En paral∙lel CTE ha recollit el posicionament d'alcaldes, representants  d'entitat conservacionistes (PDE i SEO BridLife), sindicats agraris i tècnics.

Les  quaranta  aportacions  enregistrades  es  remetran  i  comentaran  durant  la  gravació  del programa El Mirador, ja que serà oberta al públic i es permetrà la participació dels assistents. Aquest enregistrament en falç directe es produirà divendres 26 de març al teatre auditori de Sant Jaume d'Enveja -al mateix lloc on es va constituir la Taula de Consens‐, entre les deu i la  una del migdia, ja que el conjunt dels audiovisuals, més el programa, tindran força reemissions durant la Setmana Santa, per contribuir així a un precipitat procés participatiu que acaba el 6  d'abril.