3/05/2021

Albert Batet i Mònica Sales visiten la Càmara Arrosseradel Montsià


Els diputats electes de Junts per Catalunya Albert Batet i Mònica Sales s'han reunit aquest matí amb el president de la Càmara Arrossera del Montsià, Jordi Marcel, i el gestor econòmic, Paco Bayo, per conèixer de primera mà el nou projecte innovador i ecològic que han desenvolupat a partir de la seva matèria prima: l'arròs.

 

La cooperativa agrícola, aprofitant la clofolla d'arròs, ha produït un material sostenible, anomenat Oryzite, que substituirà el plàstic en productes de diverses indústries com: l'automoció, la logística, els tèxtils, els embalatges o els mobles.

 

Durant la reunió a Amposta, Batet ha destacat la importància d'incloure l'I+D en les empreses per desenvolupar projectes com l'Oryzite que ajudarà a reduir el CO2, la petjada del carboni i el consum d'energia. Batet ha posat d'exemple la Càmara Arrossera del Montsià com "empresa innovadora que s'adapta als nous reptes de l'economia circular".

 

En aquest sentit, ha recordat que els Fons Europeus "no poden passar de llarg de les Terres de l'Ebre. Hem demostrat que tenim els recursos i els actius per crear projectes sostenibles en benefici de tot el país".

 

En la reunió d'aquest matí, també hi han participat els membres de les candidatura de Junts per Catalunya a la demarcació de Tarragona, Irene Negre, Annabel Marcos i Josep Maria Roig.