2/16/2021

Unió de Pagesos debat reptes clau com les energies renovables, la comercialització, els regadius i la situació de diversos sectors en set actes en línia aquesta setmana


Unió de Pagesos ha organitzat una dotzena d'actes en línia durant la segona quinzena de febrer, set dels quals aquesta setmana, per abordar reptes clau per a la pagesia catalana, seguint la línia dels que ja s'han dut a terme les dues primeres setmanes d'aquest mes. Així, el sindicat debatrà demà dimarts 16 el model d'implantació d'energies renovables centrant-se en els parcs eòlics, en el què intervindran Sergi Saladié, geògraf i professor e la Universitat Rovira i Virgili, i Jaume Pedrós, responsable d'Energies Alternatives d'Unió de Pagesos.
 
En un altre acte previst per demà dimarts 16 de febrer, el sindicat tractarà la situació del sector de l'arròs i la posició d'Unió de Pagesos davant del Pla de protecció del Delta de l'Ebre. Hi participaran Albert Pons, responsable nacional del sector de l'Arròs, i Dani Forcadell, responsable de Sectors Agrícoles d'Unió de Pagesos.
 
Altres qüestions que el sindicat abordarà són propostes per consolidar el sector lleter, el dimecres 17, amb Marc Xifra responsable de Sector Lleter i Jordi Armengol, responsable de Sectors Ramaders d'Unió de Pagesos, i el mateix dia, en què pot ajudar al sector de l'horta el projecte del Centre d'intercanvi de productes de proximitat, amb Carles Mencos, responsable de Comercialització agroalimentària d'Unió de Pagesos.
 
El dijous 18 hi ha prevista una taula rodona sobre l'impacte del canvi climàtic a l'agricultura, amb Joan Vidal, coordinador comarcal de l'Anoia; Jordi Puig i Roca, llicenciat en Ciències Ambientals i productor d'horta, i Josep Carles Vicente, responsable de Medi Ambient d'Unió de Pagesos, i una xerrada informativa sobre l'impacte en Zones Zepa de la modernització dels nous regadius, amb Jaume Pedrós, responsable de Regadius, i Antonio Borràs, responsable de de Política de qualitat alimentària d'Unió de Pagesos. El divendres 19 hi haurà una xerrada-debat sobre els ajuts a l'agricultura i ramaderia ecològiques per al 2021, a càrrec de Jaume Miquel Aleu, membre de l'Executiva nacional del sector ecològic d'Unió de Pagesos, i Roger Clavaguera, tècnic d'agricultura i ramaderia ecològiques d'Unió de Pagesos.