2/03/2021

Unió de Pagesos aborda els reptes clau de la pagesia catalana en un seguit d'actes online adreçats a tots els territoris


Unió de Pagesos arrenca un seguit d'actes online adreçats a la pagesia per abordar les qüestions que més li preocupen. La primera tongada de vuit actes que comencen avui, dimarts, fins el 12 de febrer abordaran qüestions com els danys causats per la fauna, la Política Agrària Comuna, la pagesia en al gestió de la natura, propostes per recuperar el sector oví i cabrum, la defensa de l'espai agrari davant el model d'implantació de renovables, el decret de dejeccions, l'oportunitat de comercialitzar cítrics a Barcelona i la inseguretat al camp.

Precisament avui dimarts es donarà el tret de sortida a la ronda d'actes amb una taula rodona, via Zoom, a les 19 h, sobre la gestió cinegètica de la fauna salvatge. Una problemàtica, actualment fora de control, especialment pel que fa a la presència de senglars a les comarques de Girona. En el debat hi participaran Ramon Comes, responsable de fauna cinegètica d'Unió de Pagesos; Narcís Poch, coordinador territorial del sindicat a les comarques de Girona i Martí Gusó, coordinador comarcal del sindicat al Baix Empordà.
 
La programació continuarà, demà dimecres 3 de febrer, amb dues xerrades, una d'elles sobre els efectes de la nova Política Agrària Comuna (PAC) al Penedès i una altra sobre els reptes de la pagesia en la gestió de la natura. Tots dos actes es faran a les 19 h. Els actes previstos per aquesta setmana es clouran, divendres dia 5 a les 20:30 h, amb una sessió dedicada a debatre propostes per recuperar la viabilitat de les explotacions d'oví i cabrum.
 
Podeu consultar la programació sencera i més detalls sobre els actes clicant en aquest enllaç.
 
Eleccions al març
La pagesia catalana està cridada a les setenes eleccions sindicals al camp que se celebraran el 25 i 26 de març. Aquestes eleccions seran les primeres per vot electrònic que es fan a Catalunya. Unió de Pagesos és actualment l'organització majoritària del camp català, ja que gràcies als anteriors comicis del 2016 va obtenir el 67% de la representatitvitat, cosa que li ha donat força perquè la pagesia tingui la màxima incidència en tots els temes que l'afecten.