2/17/2021

Tortosa es manifesta en suport del raper Pablo Hasél

Aquest matí, els Mossos d'Esquadra han entrat a la Universitat de Lleida on es refugiava atrinxerat el raper lleidatà, Pablo Hasél. El raper està condemant per injúries a la corona i per enaltiment al terrorisme per les lletres de les seves cançons i, segons l'actual reglament, ha d'ingressar a presó per aquests fets.

El raper, a diferència del seu company cantant, Josep Miquel Arenas "Valtònyc", refugiat a Brussel·les, ha cregut més convenient quedar-se a l'Estat espanyol i ingressar a la presó per fer visible la seva lluita.

En mostra de suport al cantant, aquesta tarda els CDR's d'arreu de Catalunya han convocat els seus associats a diverses concentracions que, en alguns casos, com Lleida i Barcelona, han derivat en manifestacions improvisades que han comportat algun que altre aldarull, així com actes vandàlics al carrer amb crema de contenidors i de caixers.

En el cas de Tortosa, la concentració ha tingut lloc a la Plaça Barcelona i des d'allà s'ha llegit un manifest per part dels representants dels CDR. L'acte s'ha escenificat amb una guillotina de fons amb uns globus amb els retrats del jutge Marchena, el rei Felip VI i el rei emèrit Joan Carles I. A més, en acabar l'acte, alguns dels manifestants han procedit a cremar retrats del rei Felip VI i un parell de banderes espanyoles a dintre d'un cubell. Després s'han manifestat sense incidents pels carrers de la ciutat.Tortosa, Terres de l'Ebre, 16 de febrer de 2021


Redactat per: Irene López