2/16/2021

Salut engega formacions contra la Covid-19 pels professionals que atenen a persones grans

El pròxim 24 de febrer s'iniciarà la formació de 100 treballadors socials en atenció a la gent gran de residències i d'ajuda a domicili en situació Covid-19. El curs està subvencionat pel contracte Programa d'UCF, i la formació serà gratuïta per a tots els participants. Tot el material didàctic del programa formatiu parteix de l'expertesa del Consorci de Salut i Social de Catalunya, responsable de l'Aula virtual que ja va formar més de 800 persones durant la primera onada.


100 alumnes ja s'han inscrit en aquest primer curs, i ja n'hi ha un altre previst pel març. La formació serà 100% on-line, mantenint així les mesures de seguretat, i el curs estarà tutoritzat per Íngrid Roca, fins aquesta mateixa setmana Delegada de Residències a les Terres de l'Ebre i que aquesta setmana s'incorporarà com a Directora d'Infermeria de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Cristina Barragan serà la nova Delegada de Residències.


Aquest programa pretén donar resposta a les necessitats immediates derivades de la potencial incorporació de noves persones treballadores com a personal de suport en residències geriàtriques en el marc de la COVID-19 i als professionals dels Serveis d'Ajuda a Domicili de les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, la formació vol facilitar aquesta incorporació i proporcionar les eines, donar a conèixer les tècniques i promoure els hàbits més segurs i eficients, tant per als equips de professionals d'atenció directa que cuiden a la gent gran, com als usuaris que reben una atenció més professionalitzada i centrada en la persona.


Paral·lelament, professionals de residències de Terres de l'Ebre ja han començat una nova formació sobre presa de mostres segura per a la Covid-19 amb PCR i Test d'Antigen Ràpid. L'objectiu d'aquesta formació és poder millorar l'autogestió dels centres residencials i que puguin realitzar aquestes proves en cas que sigui necessari.


Aquesta capacitació, amb 99 treballadors de residències inscrits, consta d'una part teòrica, que s'ha realitzat on-line, mitjançant webinars organitzades per experts del Departament i d'una part pràctica, que es realitza amb la supervisió de professionals de l'Atenció Primària de l'ICS. Aquesta formació està certificada per l'àrea de Desenvolupament de Professionals del Departament de Salut i coordinada conjuntament entre la direcció de l'ICS i la Delegació de Residències a Terres de l'Ebre.


Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre, ha recalcat "la importància d'aquestes iniciatives amb la voluntat de formar nous professionals i ampliar coneixements i competències". També ha volgut agrair "la implicació, dedicació i excel·lent coordinació d'Íngrid Roca", alhora que ha afegit "que s'ha optat per una transició de continuïtat, ja que la Cristina Barragan formava part de l'equip de suport en l'àmbit residencial".