2/14/2021

Mítings de final de campanya de Junts per Catalunya

Junts per Catalunya posa el punt i final de la seva campanya amb un acte en visió de 360º a Barcelona


Des del bell mig del centre d'arts IDEAL Barcelona del Poblenou, Junts per Catalunya ha fet una aposta en gran per la tecnologia immersiva en 360º en el que ha estat el seu míting final de campanya. L'acte, retransmès íntegrament per streaming a través del canal del YouTube del partit, ha comptat amb la presència dels principals candidats i candidates, així com també amb els presos polítics Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Jordi Sànchez.

En aquest cas, l'acte s'ha iniciat amb la intervenció de la vicepresidenta del partit, Elsa Artadi, que ha apel·lat al vot útil per aquest 14-F tot puntualitzant que "aquestes eleccions no seran com les del 21-D i si Salvador Illa guanya serà president i formarà govern amb els del Tripartit".

Per la seva banda, Jordi Turull ha remarcat que "nosaltres som els de la independència sense peròs perquè la resta de partits que diuen ser independentistes sempre n'hi troben, sempre tenen alguna excusa". En el seu torn, el secretari general del partit i pres polític, Jordi Sànchez, ha demanat que "volem treballar en l'horitzó de la confluència i de la unitat de partits que ara no ens ha estat possible".

El conseller d'Empresa i Coneixement i cap de llista de les Terres de Lleida, Ramon Tremosa, ha parlat del paper feminista d'aquesta candidatura per reivindicar que Catalunya "faci com Escòcia i aquest diumenge faci una dona presidenta", per reblar que "hem de plantar cara a tots aquells que ens volen esporuguits i tancats a casa i tornar a omplir les urnes massivament com a l'1-O".

Unes paraules a les quals també s'hi ha sumat el President Carles Puigdemont que, des de l'exili, ha recordat als partits del 155 que "aquest diumenge no us donarem la possibilitat de continuar reprimint el poble de Catalunya".

Finalment, la candidata de JXCAT, Laura Borràs, ha dut a terme un discurs molt més intimista en el qual ha volgut parlar de la història de dues persones que s'han dirigit a ella amb un missatge i una carta. Són la persona de més edat que ha contactat amb ella, una senyora de més de 80 anys i una nena de només vuit anys. Ambdues cartes demanaven una dona valenta, atenta, que sabés escoltar tothom i tingués en compte les realitats que ha viscut i viu el país, també derivades de la crisi sanitària del Covid-19. Un inici emotiu al qual s'hi ha sumat l'explicació de tots aquells obsequis o regals que la ciutadania els ha anat lliurant al llarg d'aquests dies de campanya. Un d'ells ha estat l'agulla de pit de la papallona groga tant característica que sempre duu Borràs. Segons ha explicat, el motiu de lluir aquesta papallona, més enllà del simbolisme de llibertat pels presos polítics i els exiliats, vol ser un clam a la manera en què ella entén la política i, per tant, la manera de fer de Junts per Catalunya. En el sentit que, per Borràs, "el nostre és el partit de la metamorfosi en què vam començar des de sota com un cuc i ara ja tenim les ales de la crisàlide per poder volar. Aquest diumenge serem la papallona i es demostrarà".

I partint de la metàfora ha acabat recordant que "si Junts guanya aquestes eleccions, em comprometo a liderar el Govern que aquest país necessita, un Govern fort, cohesionat i independentista que culmini el camí cap a la Llibertat que milers de persones van iniciar l'1-O".


Míting final de Tarragona:


Albert Batet: "La nostra generació veurà tornar Carles Puigdemont de l'exili


Ahir també es va fer el míting de final de campanya de JXCAT a Tarragona. El lloc escollit va ser el tinglado pesquer de El Serrallo, ja que en aquest mateix emplaçament el conseller Jordi Turull va pronunciar el seu darrer discurs de la campanya del 21-D abans que el tornessin a privar de la seva llibertat.

Amb un Turull visiblement emocionat es va iniciar l'acte perquè tant ell com en Jordi Sànchez havien de retornar ben aviat a Lledoners, on són obligats a passar-hi les nits.

Turull va aprofitar l'ocasió per recordar que "aquí a Tarragona l'Estat espanyol es dedica a dir que invertiran en infraestructures quan resulta que segueixen igual els trens de Rodalies, el corredor del Mediterrani... i que aquí l'únic que hi ha són les mateixes infraestructures des de la Via Augusta".

En el seu parlament va destacar també que "un partit polític que vulgui representar l'independentisme n'ha de ser el catalitzador i no el fre de mà" animant els ciutadans a anar a votar aquest 14-F i apel·lant al vot útil per fer callar "a aquells que ens volien agenollats, residuals i devastats".

Per la seva banda, Jordi Sànchez, va posar èmfasi en la situació del partit tot remarcant que "Junts per Catalunya és el partit que no mirarà a una altra banda quan l'Estat espanyol se'ns posi al davant, és el partit que accepta el repte de la confrontació intel·ligent sense deixar de banda la governabilitat del dia a dia".

Per acabar donant pas al cap de llista per Tarragona, Albert Batet, que va sentenciar que "si JXCAT guanya a Tarragona, haurà guanyat a tota Catalunya", si bé és cert que els líders tarragonins són els qui tenen més mals pronòstics de vots respecte les enquestes. Batet parlà de les tradicions que ens uneixen i han unit als catalans al llarg de la història, i en especial als de la comarca del Tarragonès. Emocionant-se en explicar una anècdota familiar que li és molt present – explicà- aquests dies: "La generació dels meus avis va veure tornar Francesc Macià de l'exili, la generació dels meus pares va veure tornar Josep Tarradellas de l'exili i la nostra generació veurà tornar en Carles Puigdemont de l'exili".

A l'acte també va intervenir la candidata ebrenca, Mònica Sales, que se centrà en la importància de preservar el medi natural i l'ecosistema del Delta de l'Ebre recordant que "no hi ha un Delta B" i que, per tant, cal actuar-hi. A més dels parlaments d'Eusebi Campdepadrós, el president Puigdemont des de Waterloo o Teresa Pallarès, entre d'altres.Barcelona, Barcelonès, 12 de febrer de 2021


Redactat per: Irene López