2/01/2021

LES TERRES DE L’EBRE HEM SOFERT DURANT ELS DARRERS DEU ANYS L’ABANDONAMENT DEL GOVERN DE LA GENERALITAT D’ERC i JUNTSXCAT

 

Joaquim Paladella, candidat al Parlament de Catalunya "A les terres de l'Ebre fa deu anys que els governs d'ERC i JuntsxCat ens van parar el rellotge, l'economia productiva no ha rebut prou impuls ni suport institucional, les desigualtats socials han augmentat, els desequilibris territorials s'han agreujat i s'han deteriorat els serveis públics. Ens van aturar el rellotge i no hem avançat, ni tant sol han estat capaços de gestionar els minsos recursos destinats als pressupostos".

 

L'Eix de l'Ebre, la C-12, una carretera prioritària per la qual circulen molts vehicles d'entre les que registren més sinistralitat de tota Catalunya. L'eterna oblidada pel govern de la Generalitat, "el govern de JuntsxCat i ERC no han fet res pel desdoblament, no han executat ni un km nou de carreteres". Tots els territoris de Catalunya disposen d'una Autoritat Territorial de Mobilitat per desenvolupar una estratègia de mobilitat pròpia que garanteixi una fluida comunicació. "La mobilitat i el transport públic no entra dintre dels seus càlculs, no han fet res per solucionar els greus problemes que tenim de mobilitat, per no tenir, ni Autoritat Territorial de Mobilitat tenim, ens l'han negat constantment. La Generalitat tampoc ha volgut signar cap conveni amb RENFE per bonificar el preu del bitllet dels trens de velocitat alta per tal de facilitar els desplaçaments a preus competitius, cosa que si han fet a Tarragona i Girona, el menysteniment cap a les Terres de l'Ebre per part del govern d'ERC i JuntsxCat ha estat una constant" Continua dient Joaquin Paladella  

 

El Pla estratègic de les Terres de l'Ebre redactat per la URV, amb la col·laboració dels agents socials i econòmics de les Terres de l'Ebre, i consensuat al territori està enterrat en un calaix. "La seva implementació suposa inversions i no estan disposats a fer-ne. El pressupost de la Generalitat del 2020 a l'Ebre s'ha reduït a uns raquítics 29,4 milions d'euros, d'ençà del 2010 s'ha rebaixat en un 75%. En lloc d'intentar revertir la despoblació invertint més es fa just el contrari, acumular retallades i retallades. Potser pensaran que els ebrencs i ebrenques ja estem bé..."

 

El sector agroalimentari un dels principals motors de l'economia ebrenca a la cua de les inversions del govern de la Generalitat. "Els regs pendents del canal Xerta-Riu Sénia i l'Aldea Camarles aturats des de fa deu anys i sense la voluntat d'invertir-hi un sol euro, una discriminació més cap als pagesos, i els pobles petits immersos en un despoblament galopant per la manca d'atenció cap als pobles petits  ha propiciat la marxa de la gent que viu al món rural cap a la ciutat, ja que no disposen de la garantia dels serveis bàsics, i també perquè la connectivitat tant en l'àmbit de la mobilitat com de la digitalització és deficient."  Joaquim Paladella.

 

Per la seva banda Georgina Ebri candidata al Parlament ha afirmat que "Tenim una població envellida abandonada a la seva sort pel govern d'ERC i JuntsxcAT. Les polítiques adreçades a la gent gran no entren en les seves prioritats". Més de 6.000 persones a les Terres de l'Ebre estan esperant que es resolgui la seva sol·licitud de prestació per dependència, la llista d'espera va des dels nou mesos fins a un any en els millors dels casos. Falten places públiques de residència de gran.

 

"Si fa deu anys el nou hospital de les Terres de l'Ebre era una necessitat, ara ja és una urgència sanitària i territorial. Aquí tampoc han fet res ni està planificat. L'equip de radioteràpia de tractament contra el càncer fa tres anys que està a Jesús i encara no s'ha instal·lat. Els Consultoris locals dels pobles petits han perdut serveis i han vist reduït els horaris i dies d'atenció". Acaba dient Georgina Ebri

 

"La inacció i deixadesa del govern ha estat tan gran que els 15 milions d'euros d'inversió pel Delta no s'han executat, ni se sap quan ho faran, i el que és pitjor els fons provinents de la Unió Europea pel Delta es perdran, a més  dels 4,5 milions d'euros procedents del govern d'Espanya per reparar els d'anys soferts pels aiguats d'ara fa dos anys i que s'han perdut per una mala gestió del govern de la Generalitat d'ERC i JuntsxCat."

 

"En aquests deu anys la pèrdua de serveis ha estat una constant, el servei de vigilància de guaites forestal i el tancament de la comissaria de trànsit de mossos d'esquadra de Móra d'Ebre són un clar exemple  de la recentralització del govern de la Generalitat. Així ja no podem més, la resistència té un límit i aquest ja ha caducat. Les Terres de l'Ebre necessitem un canvi i aquest vindrà de la mà d'un govern encapçalat per Salvador Illa". Ha reblat Joaquim Paladella.