2/08/2021

Jordi Sànchez: “la nostra llibertatpersonal no es ven per la renúncia de la llibertat col·lectiva”

Junts per Catalunya fa parada a la Catalunya central, a Vic, al Recinte Firal de El Sucre, per fer el seu acte central de campanya. Un acte majoritàriament telemàtic, seguint amb les mesures dictades pel Procicat en relació a la crisi sanitària del Covid-19, que ha comptat amb tot un seguit de connexions "des de la carretera", és a dir, des dels diversos punts del país per on avui han passat les furgonetes del partit a fer campanya.

Aquest ha estat el cas de les Terres de l'Ebre, concretament de l'Ampolla, des d'on la candidata jesusenca, Mònica Sales, s'ha sumat a l'acte, juntament amb Irene Negre, per reivindicar que "s'escolti la veu de l'Ebre que demana un pla per salvar el Delta de l'Ebre", ja que "el Delta és el cor dels Països Catalans i hem de fer-lo sentir i bategar ben fort".

Des de Barcelona s'han connectat en Jaume-Alonso Cuevillas, en Josep Rius i l'Elsa Artadi, mentre que des de Girona ho han fet Marta Madrenas, Damià Calvet o Aurora Madaula. També han seguit l'acte des de Terrassa, amb el conseller Josep Rull o des de Tarragona amb en Jordi Sendra i en Jordi Turull.

Una pila de connexions que han donat pas al parlament del secretari general del partit i pres polític, Jordi Sànchez, que ha atacat els socialistes i republicans per "no ser capaços de sortir allà i dir que renuncien als vots ni l'abstenció de VOX". Per acabar la seva intervenció tot dirigint-se a la candidata, Laura Borràs, per demanar-li que "t'ho demano com a futura presidenta: la nostra llibertat no es ven per la renúncia de la llibertat col·lectiva". Recordant així que la única solució possible és "treballar per aconseguir l'amnistia".

A l'acte han intervingut també els caps de llista de Tarragona, Lleida i Girona. En el seu parlament, el candidat de la demarcació de Tarragona, Albert Batet, ha atacat el líder socialista, Salvador Illa, en dir-li que "diumenge vinent triem entre Laura Borràs o Salvador Illa, entre Carles Puigdemont o Pedro Sánchez i Felip VI, entre avançar o retrocedir, entre democràcia o repressió, entre Junts per Catalunya o un tripartit a canvi de res".

El cap de llista de Lleida, el conseller Ramon Tremosa, s'ha connectat en streaming a l'acte des de dalt del FGC de la Pobla de Segú per recordar que "aquests trens són més segur i eficaços que els de Rodalies" i destacar que "ens volen donar lliçons de com governar Catalunya però, mentre a Europa, el BCE publica un informe demolidor que diu que el govern espanyol és el que destina menys ajuts a les empreses".

Per la seva banda, la cap de llista de Girona, Gemma Geis, ha volgut posar èmfasi en la ciutat escollida per fer el míting central, tot destacant que "el 14-F hem de ser com Vic: "V" de victòria, "I" d'independència i "C" de Catalunya".

El president Puigdemont ha intervingut a l'acte des de Waterloo i ha apel·lat al "vot útil" de cara als comicis, justificant la decisió en què "els catalans ens hem d'allunyar de la política inútil i evitar que governi el tripartit d'Illa. Davant la incompetència, és necessari votar amb seny i que aquest sigui un vot útil".

Finalment, la candidata de JXCAT, Laura Borràs, ha explicat que "no hi ha cap política més igualitària que tenir una dona com a presidenta de la Generalitat" i s'ha sumat a les paraules de Puigdemont en reivindicació d'un vot útil, ja que, "tots els vots són iguals però no tots serveixen per al mateix".


Vic, Osona, 7 de febrer de 2021


Redactat per: Irene López