2/10/2021

Ernest Maragall: “Ja és hora i ja toca la Vegueria de les Terres de l’Ebre”

La candidata al Parlament de Catalunya, Maria Jesús Viña, acompanyada del també candidat Carles Castillo i del regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, han reivindicat  el socialisme republicà sobiranista que forma part d'Esquerra.
Ernest Maragall ha afirmat que  "entenem el país des d'un socialisme transformador, autèntic, sense dependències, ni sucursalismes; des de l'Ebre i  per a l'Ebre. I Esquerra Republicana és la casa gran del catalanisme progressista, tant amb un projecte de llibertat i d'emancipació explícit, com  de compromís amb una Catalunya sencera".
Maragall ha advertit que "tenim un deure i un deute amb les Terres de l'Ebre, en la seva vessant política i reconeixement institucional; fa falta d'una vegada que l'Ebre tingui la seva Vegueria, la seva representació i la seva governació en totes les seves conseqüències i capacitats".
"Ja és hora i ja toca la Vegueria de l'Ebre, fa massa anys que està pres el compromís, però no s'ha implantat ni desenvolupat. Ara amb un Govern liderat per Esquerra Republicana, des de l'esquerra transformadora, socialista, ecologista, feminista i ebrenca estarem en condicions de tirar endavant aquest compromís i urgent necessitat de retornar la dignitat, la potència i l'autogovern efectiu a les Terres de l'Ebre". Ha dit.
Margall ha reconegut que "aquesta és una qüestió cabdal que demanarà un debat seriós i de país al Parlament, i és Catalunya qui s'ha de comprometre amb les Terres de l'Ebre. Si Esquerra Republicana té la presidència de la Generalitat aquest debat no només serà possible sinó també definitiu. Estarem en condicions de promoure, d'aprovar i de posar en peu la Vegueria de les Terres de l'Ebre aquesta legislatura"
Maria Jesús Viña ha afirmat que  "A les Terres de l'Ebre ha quedat un partit socialista sucursalista de Madrid que no té cap entitat pròpia al territori". Fet que ha volgut il·lustrar amb el posicionament del delegat del govern espanyol,  Joan Sabaté, "que inclús es va atrevir a negar les càrregues policials que vam patir l'1 d'octubre a la Ràpita, Roquetes i Móra la Nova"; a més també ha posat l'exemple dels representants socialistes a l'Ajuntament de Tortosa, "que són incapaços de condemnar la corrupció de la monarquia"
La candidata ha criticat el partit socialista perquè en dos anys de govern a Madrid "no ha fet res al nostre territori, cap inversió". Per acabar ha recordat que  "han aconseguit que cap Euromed s'aturi a les Terres de l'Ebre i han presentat un Pla de protecció del Delta que no ha tingut en compte el territori".
El candidat Carles Castillo ha afirmat que "Esquerra Republicana representa l'esquerra desacomplexada", fet que ha contraposat a l'actuació de "aquest socialisme light que permet un model productiu que condemna als joves a un atur del 40%, l'existència de la llei mordassa, el manteniment de la reforma laboral del PP, les amnisties fiscals i no fa res contra la corrupció de la monarquia".