2/12/2021

Eldelegat del Govern es reuneix amb l’Associació d’Empresaris deles Comarques de l’Ebre (AECE)

En una trobada aquest matí amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, el secretari general Josep Lluís Vallés; el tresorer, Joan Màrius Abelló, amb el vocal i expresident de l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE), Daniel Cortijo, han presentat un escrit (*adjunt) per elevar-lo al PROCICAT en què sol·liciten que es consideri les Terres de l'Ebre com una única unitat comarcal.


L'AECE, aprofitant la decisió del PROCICAT del 5 de febrer en què designa com a unitat comarcal l'Alt Urgell i Andorra, considera que és una mesura que es podria aplicar també a les quatre comarques de les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, argumenten que les comarques ebrenques sumen 179.574 habitants, una xifra que queda molt lluny de la densitat poblacional d'altres zones, com la comarca del Barcelonès, Vallès Occidental, Baix Llobregat o el Maresme, entre d'altres.

Al mateix temps, consideren que les poblacions petites del territori no tenen prou oferta comercial i han de desplaçar-se, com és habitual, per poder cobrir les seves necessitats, si bé això no comporta per als municipis receptors grans aglomeracions.


L'AECE assegura que, des de l'inici de la pandèmia, s'ha mostrat a favor de la implementació de les mesures de seguretat anticovid19 i han respectat les decisions del Govern català. Amb tot, creuen que cal adoptar mesures amb sentit comú i no entenen les establertes el proppassat 8 de febrer, que obria el confinament a nivell comarcal quan perfectament podria ser territorial.


El delegat del Govern s'ha compromès a fer arribar la petició al Comitè tècnic del Pla d'Actuacions del PROCICAT en la propera reunió.