2/10/2021

EL PSC DUREM A TERME L’AUTORITAT TERRITORIAL DE MOBILITAT DE LES TERRES DE L’EBRE

Joaquim Paladella candidat al Parlament de Catalunya "la mobilitat a les Terres de l'Ebre necessita una resposta global, per aquest motiu ens comprometem a desenvolupar un Pla director de mobilitat que prioritzi el transport públic, bus i tren, a les Terres de l'Ebre, i la seva connectivitat amb la resta de Catalunya, així com la creació de l'Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l'Ebre per coordinar el sistema de transport públic de viatgers i desenvolupar una estratègia de mobilitat que garanteixi una fluida comunicació i l'accés als serveis públics que es presten a les ciutats més grans del territori per garantir que tots els ciutadans, des de la Terra Alta fins al Montsià, puguin accedir-hi".

 

Unes bones connexions ferroviàries a preus competitius és imprescindible per garantir que els ciutadans ebrencs puguin desenvolupar la seva activitat diària en igualtat de condicions que la resta de catalans. "Des del PSC apostem pel transport de viatgers per tren com a mitja de transport més sostenible i eficient, en aquest sentit la proposta del PSC va encaminada a què  l'estació de Tortosa-l'Aldea-Amposta sigui una estació de transport intermodal, intercanviador de passatgers, convertint-la en l'estació central de les Terres de l'Ebre (R16), així com l'estació de Móra la Nova ha de ser l'estació intermodal de passatgers convertint-la en l'estació central de les Terres de l'Ebre Nord, apostant definitivament pel seu manteniment i millora de tota la xarxa ferroviària que uneix Reus-Móra la Nova-Saragossa (R15)." Continua Joaquim Paladella

 

En l'actualitat l'oferta de serveis en els trens, de Mitja Distància convencional i  els de llarga distància Talgo/ Intercity que connecta L'Aldea- Amposta-Tortosa amb València i Barcelona  i gràcies a les millores en la infraestructura es realitza en 1:30 h el que fa que el temps de viatge sigui molt competitiu, millorant inclús el temps de viatge anterior al de l'Euromed. "Els socialistes al govern de la Generalitat bonificarem el preu del bitllet fins als 12 euros per tal de  millorar la competitivitat de  la velocitat alta al territori com es fa en altres indrets de Catalunya, perquè a la fi aquesta bonificació suposarà a la Generalitat un total de mig milió d'euros anuals, una despesa molt inferior a la d'altres territoris". La Generalitat destina anualment més de dos milions d'euros en bonificacions al Camp de Tarragona i en més de cinc milions d'euros a Girona. "Amb el PSC al govern de la Generalitat els ciutadans de l'Ebre tindrem el mateix tracte que la resta de ciutadans d'altres territoris de Catalunya". Ha reblat Joaquim Paladella.

 

La competitivitat econòmica de les empreses depèn en gran manera del transport de les mercaderies que produeixen, per això és fa molt necessari el transport intermodal.

Un transport eficient, sostenible i a preus competitius que compleix el transport ferroviari combinat amb el transport per carretera i el marítim, imprescindible per garantir que les  empreses de les Terres de l'Ebre competeixin en igualtat de condicions que la resta d'empreses catalanes que disposen d'aquest recurs.

 

Georgina Ebri, candidat al Parlament ha afirmat aquests dimecres, que "Des del Govern de la Generalitat farem una aposta decidida per construir una estació intermodal, de  mercaderies a l'estació de l'Aldea, que combini el transport terrestre i també el marítim del port de la Ràpita, a l'estació de l'Aldea, convertint-la en l'estació central de les Terres de l'Ebre facilitant així el transport de mercaderies de les empreses de l'Ebre, i fent que aquesta zona sigui atractiva perquè en vinguin de noves".

 

Actualment el sector agroalimentari, l'agroindústria, juntament amb els altres sectors econòmics, necessita una estació central logística de mercaderies per exportar els seus productes a preus competitius, capaç de combinar els diferents tipus de transport de mercaderies, aprofitant que quasi el 60% de les mercaderies que es desplacen per tren a Catalunya ja passen per l'estació de l'Aldea i la proximitat geogràfica del Port de Tarragona, un dels principals ports del mediterrani. "En aquest sentit el PSC creiem fermamen" Acaba dient Georgina Ebri.