2/11/2021

EL PSC AL GOVERN DE LAGENERALITAT ABORDAREM DE MANERA IMMEDIATA UN PLA DE XOC DE LA DEPENDÈNCIA PERRESOLDRE LES LLISTES D’ESPERA.

 

Actualment Catalunya és una comunitat en llista d'espera permanent, que va des dels vuit mesos fins a un any en el millor dels casos, per accedir a una prestació per dependència. Més de 5.000 persones a les Terres de l'Ebre estan esperant que és resolgui la seva sol·licitud de prestació per dependència. "Des del PSC al govern de la Generalitat abordarem de manera immediata un Pla de Xoc de la Dependència a Catalunya per resoldre les llistes d'espera, amb l'objectiu de reduir els terminis de valoració i prestació efectiva dels serveis i les prestacions de dependència, simplificant el procés administratiu, prioritzant els grans dependents per tal que puguin accedir a serveis i prestacions". Ha afirmat Georgina Ebri candidata al Parlament de Catalunya.

 

"Apostem per considerar la llar habitual com a element fonamental de l'assistència social i sanitària. Les persones que ho vulguin han de poder romandre a casa seva fins que el seu estat de salut o d'autonomia facin inevitable la seva institucionalització, amb aquest objectiu augmentarem econòmicament la prestació per dependència, com també incrementarem el nombre d'hores, la tipologia de serveis i el finançament que s'ofereixen des del Servei d'Atenció Domiciliària, incorporant també l'atenció sanitària domiciliària en un nou catàleg de serveis, entenent l'atenció domiciliària com social i sanitària amb serveis integrats". Continua dient Georgina Ebri.

 

Més de 500 persones continuen en llista d'espera a les terres de l'Ebre per accedir a una plaça de residència pública per a la gent gran. L'alternativa a una plaça pública, perquè actualment no hi ha prou places, és la prestació per dependència. Una prestació que en el millor dels casos no arriba ni a cobrir la meitat del que suposa l'estada a una residència privada en el cas de la gent que la requereixi. "En aquest sentit des del govern de la Generalitat obrirem 5000 noves places de residència i 5.000 places de centre de dia en 4 anys a tot Catalunya, per atendre aquesta necessitat ". Acaba dient Georgina Ebri

 

Joaquim Paladella candidat al Parlament de Catalunya "Hem d'avançar cap a un sistema integral d'atenció a les persones al llarg de la seva vida amb una autèntica coordinació dels sistemes de protecció social, sanitari i salut pública. Els serveis sociosanitaris pel PSC són la clau de volta per garantir unes bones condicions de vida de les persones" . L'atenció primària és un servei de proximitat, és també un mur de contenció que evita el col·lapse hospitalari i d'urgències i descarrega l'atenció comunitària, però malauradament  ha sofert retallades constants pels governs d'ERC i JuntsxCatAnys de manca d'inversions i descapitalització que l'han abocat a una progressiva pèrdua de recursos, a una pressió assistencial i a unes condicions insuficients per millorar el treball dels seus professionals.

 

"Des del PSC diem què es hora de revertir les retallades, de reorganitzar i redefinir l'atenció primària tenint en compte tres pilars fonamentals, les necessitats sobre la ciutadania, els recursos necessaris i l'organització dels seus professionals. Per tot això, el PSC destinarem més recursos diagnòstics i més professionals a tots el nivells per aconseguir una atenció de qualitat, enfortint l'atenció primària que ha de rebre com a mínim el 25% del pressupost de Salut, establint com a finançament necessari una despesa en Salut del 7 % del PIB.. Ha afirmat Joaquim Paldella candidat del PSC al Parlament de Catalunya.

 

"Reforçarem els programes de prevenció, detecció i salut comunitària, sense comprometre l'atenció a la malaltia. La ciutadania ha de poder ser atesa en 48 hores com a màxim. Potenciar i dotar amb els recursos humans i materials necessaris l'Atenció Primària, per poder fer la prevenció, la continuïtat assistencial i el seguiment de la població amb la màxima equitat territorial independentment del lloc on es visqui, per això reforçarem els CAP i Consultoris locals com a servei bàsic per evitar el despoblament."  Ha reblat Joaquim Paladella