2/12/2021

El compromís del PSC perl’Ebre, el del president Illa: Una Catalunya inclusiva, un territori en el qual poguéssim viure en igualtat de condicions que la resta de catalans

Josep Tarradellas, el President," el nostre país és massa petit perquè es menyspreï cap dels seus fills, i prou gran perquè hi capiguem tots". "Quaranta anys després, un president independentista d'ERC i JuntsxCat ens portaria a excloure a la meitat dels catalans i catalanes com va pretendre Jordi Pujol. Davant d'això ens reafirmen en tornar a trobar-nos amb nosaltres mateixos tots els catalans, deixar de parlar d'uns i altres i tornar a aixecar entre tots un enorme nosaltres tan gran com Catalunya", així de contundent ha estat Joaquim Paladella candidat del PSC al Parlament de Catalunya

 

En aquests darrers deu anys de governs independentistes les Terres de l'Ebre han estat deliberadament excloses de qualsevol avenç i s'ha aprofundit en el desequilibri territorial, "d'aquí el nostre compromís amb la gent de l'Ebre. Si vols un nou hospital perquè és una urgència territorial des del PSC al govern de la Generalitat ho farem possible. Si vols el desdoblament de l'Eix de l'Ebre, la construcció de l'Anell viari del Delta que pretén relligar les principals poblacions del Delta preveient carrils bici annexos, si vols l'Autoritat Territorial de Mobilitat per coordinar el transport públic i tenir bonificat el preu del bitllet del tren de velocitat alta a 12 euros, cal un canvi al govern de Catalunya per fer-ho possible, un canvi que vindrà de la mà del president Illa". Ha afirmat Joaquim Paladella

 

"Des del govern de la Generalitat invertirem per aturar la regressió del Delta i els efectes de la subsidència sobre el mateix, amb la col·laboració amb el govern d'Espanya, entre totes les institucions, organismes i entitats del territori perquè treballant braç a braç és com optimitzàrem millor els recursos". Ha reblat Joaquim Paladella.

 

Tenir un país equilibrat significa garantir la diversitat dels seus paisatges, cultures, les seves tradicions i les seves formes ancestrals de gestionar un territori viu. L'equilibri demogràfic i la cohesió territorial han estat sempre una assignatura pendent a Catalunya que no ha trobat les mesures adequades per repartir territorialment les oportunitats i la riquesa, atenuant les diferències territorials. Des del govern impulsarem un Pacte Nacional pel desenvolupament rural i contra la despoblació, a través d'una estratègia conjunta entre la UE, el Govern de l'Estat i la Generalitat. Els socialistes al govern de la Generalitat farem possible un Pla d'inversions a les comarques rurals amb l'objectiu de capgirar el descens dels darrers anys en la despesa d'infraestructures estratègiques arreu del territori". Georgina Ebri candidata al Parlament de Catalunya.

 

El sector agroalimentari un dels principals motors de l'economia ebrenca a la cua de les inversions del govern de la Generalitat. "Els regs pendents del canal Xerta-Riu Sénia, l'Aldea Camarles i la millora de regadius aturats des de fa deu anys i sense la voluntat d'invertir-hi un sol euro per part d'ERC i JuntsxCat una discriminació més cap als pagesos, que el PSC revertirem perquè volem viure a la terra i de la terra que ens ha vist néixer". Ha afirmat Georgina Ebri.

 

"El PSC farem possible al campus Terres de l'Ebre la implantació d'estudis universitaris de medicina, teràpia ocupacional per atraure talent per als Hospitals i Serveis de Salut del territori, així com estudis relacionats amb les energies renovables i en economia circular. L'adequació de cinc nous cicles formatius de Formació Professional perquè els joves d'aquest territori disposin de la formació adient per aquestes  noves  professions, i nous filons d'ocupació".

 

"El PSC creiem fermament en els sectors productius de les Terres de l'Ebre, és per això que si formem govern ens comprometem a fer efectiva una central logística de mercaderies al polígon Catalunya Sud. Des del Govern de la Generalitat farem una aposta decidida per construir una estació intermodal, de  mercaderies a l'estació de l'Aldea, que combini el transport terrestre i també el marítim del port de la Ràpita, a l'estació de l'Aldea, convertint-la en l'estació central de les Terres de l'Ebre facilitant així el transport de mercaderies de les empreses de l'Ebre, i fent que aquesta zona sigui atractiva perquè en vinguin de noves".  Continua dient Georgina Ebri.

 

"Aquest és el nostre compromís per l'Ebre, el del president Illa, perquè volem una Catalunya inclusiva, un territori en el qual poguéssim viure en igualtat de condicions que la resta de catalans, que tinguem les mateixes oportunitats. El nostre és un projecte vertebrador, social i just amb una especial incidència en les zones rurals que implica promoure el progrés econòmic sostenible, la qualitat ambiental i el desenvolupament de polítiques de benestar que assegurin la cohesió i redueixin les desigualtats socials i els desequilibris territorials" Ha reblat Georgina Ebri.