1/20/2021

Unió de Pagesos exigeix al Govern de l’Estat que inclogui Catalunya a les zones afectades greument pel temporal de neu

Unió de Pagesos exigeix al Govern estatal que rectifiqui la decisió presa ahir pel Consell de ministres segons la qual va declarar zones greument afectades per una emergència de protecció civil les comunitats que havien patit danys pel temporal Filomena i entre les quals no consta Catalunya, tenint en compte que la nevada va provocar danys molt importants a les oliveres, entre altres conreus, de les províncies de Tarragona i Lleida, especialment de les comarques de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, les Garrigues, l'Urgell i el Segrià, a més de danys molt importants al Delta de l'Ebre.
 
El sindicat també reclama als subdelegats del Govern de l'Estat de Lleida, José Crespín, i de Tarragona, Joan Sabaté, així com a la delegada del Govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, que actuin d'acord amb les seves responsabilitats i defensin els interessos dels ciutadans afectats.
 
Unió de Pagesos reclama al Govern de l'Estat que corregeixi el contingut d'aquest acord, que inclou ajuts per a zones greument afectades d'Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Andalusia, Aragó, Madrid, la Rioja i Navarra, però exclou, de manera discriminatòria, Catalunya.
 
Les ajudes previstes inclouen compensacions per danys personals, materials i en establiments agraris, entre altres, i estan exemptes d'IRPF. A més, l'acord del Consell de ministres contempla que en el cas de l'activitat agrícola realitzada en les zones afectades, Hisenda podrà acordar la reducció dels índex de rendiment net que s'utilitzen per a l'estimació objectiva de l'IRPF i el règim simplificat de l'IVA.