1/07/2021

Nitde màgia i d’il·lusions a Tortosa, malgrat el Covid-19

Ses Majestats els Reis d'Orient van arribar a Tortosa sense problemes, malgrat la pandèmia del Covid-19. En aquesta ocasió, els Reis Mags no van poder venir amb el llagut de Lo Sirgador i tampoc van ser rebuts pels centenars de nens i nenes que s'apleguen a la vora del riu. Però, Melcior, Gaspar i Baltasar van ser més matiners que mai i van arribar amb els seus elefants a l'Estadi Municipal del complex WIN Tortosa a les 12:30h. Com que no van poder saludar tots els nens a la vegada, van estar-se allà tot el dia per seguir saludant els tortosins i tortosines al llarg dels diferents passis que es van programar juntament amb la comissió de festes de l'Ajuntament de Tortosa. L'últim de tots els passis, el de les 20:30h, va ser retransmès en directe a través del Canal Terres de l'Ebre i en streaming al Facebook i al YouTube de l'Ajuntament per a totes aquelles famílies que no van poder assistir a l'acte presencialment.

A principis de la tarda, van fer una pausa per desplaçar-se uns instants a l'Església del Roser on els parroquians van fer una petita representació del seu tradicional pessebre vivent a l'interior de l'edifici. Allà van ser rebuts per Mn. Ramon i per l'alcaldessa de la ciutat i van lliurar or, encens i mirra al nen Jesús.

A les 18:30h vam assistir a la rebuda de SS.MM. a l'Estadi Municipal, en la qual es va voler representar el somni d'una nena tortosina que demanava als Reis salut per a tothom per aquest any 2021. Mentre, a la pista del pavelló poliesportiu anaven arribant tot de personatges de la factoria Disney i dels còmics de Marvel, com els protagonistes de Toy Story; Elsa, Anna i Olaf, de Frozen; l'increïble Hulk, Spiderman, SuperWoman, dels còmics; Mickey i Minnie, el monstre de les galetes, Epi i Blas, del Barri Sèsam; la Bella i la Bèstia i el peix Nemo, entre d'altres.

Tots ells, amb la companyia d'uns empleats municipals de l'Estadi, van acabar cantant diverses cançons de les pel·lícules de Disney entre aplaudiments, llums de colors i bengales.

Abans però, l'alcaldessa de Tortosa, va baixar a peu de pista per fer l'entrega de les claus de la ciutat al rei Melcior. Des d'allà aprofità l'ocasió per dirigir unes paraules a Ses Majestats i a la ciutadania. Roigé recordà que "la situació de la pandèmia no ens ha permès fer la cavalcada a la nostra ciutat i els hem rebut en quatre passis perquè tots els xiquets i xiquetes de Tortosa puguin veure'ls". En aquest sentit explicà al rei Melcior que "els xiquets i xiquetes s'han portat molt bé, malgrat la situació de la pandèmia i del confinament que han hagut de viure" i destacà que "abans he pogut parlar amb el rei Melcior i m'ha demostrat que és un home de molta cultura que m'ha confessat que té una especial estima per les jotes de casa nostra, de fet, m'ha cantat la tornada de la cançó de Lo Carrilet". I és que, Melcior, Gaspar i Baltasar saben perfectament que aquest 2021 Tortosa serà la capital de la cultura catalana. Melcior, per la seva banda, va agrair la presència de tots els nens i nenes assistents pel seu escalf i afirmà que ja tenien a punt tots els regals i que arribarien puntuals a totes les llars.

Des de l'Ajuntament s'ha explicat que es va escollir l'opció del pavelló de l'Estadi perquè és un espai ampli que els permetia complir amb totes les mesures de seguretat. Un dispositiu que es va poder estructurar, des del departament de Festes i per part de les entitats participants, com el TAT, els abanderats de la Festa del Renaixement o Quico el Célio, d'una manera molt ràpida tenint en compte que el pla de mesures sanitàries del Procicat es va conèixer amb molt poc temps d'antelació.

I va ser d'aquesta manera que, un any més, la màgia i la il·lusió van escampar-se pel cel de la ciutat i per les cases de tots els tortosins garantint així les tradicions dels més petits.Tortosa, Terres de l'Ebre, 6 de gener de 2021


Redactat per: Irene López