1/26/2021

Montserrat: “El Govern català ha demostrat avui compromís polític i econòmic en la protecció del Delta”

El president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana, Alfons Montserrat, ha qualificat de "bona notícia" l'acord del Govern de la Generalitat pres avui, després de la trobada, de la setmana passada, del vicepresident Aragonès, el conseller Calvet i la consellera Jordà amb la Taula de consens del Delta.
Montserrat ha afirmat que "és una bona notícia que el Govern de la Generalitat en la seva totalitat, prengui avui un acord solemne posicionant-se clarament respecte del futur del Delta de l'Ebre amb uns termes coincidents amb els que defensem des del territori".
D'altra banda també ha  "valorat molt positivament que la Generalitat demani la declaració d'emergència, ja que explicita la necessitat de respostes urgents al Delta. Però sobretot valorem molt positivament que el Govern català hagi explicitat el seu compromís econòmic en les actuacions a dur a terme, com ja va manifestar durant la seva visita a l'Ebre".
Montserrat ha destacat que "és urgent que es puguin aportar els 500.000 m³ de sorres a les quals fa referència l'acord de Govern per reforçar de forma estructural la barra del Trabucador".
"Ara és al govern espanyol qui ha de sortir del seu immobilisme i passar de les paraules, als fets". Ha dit el dirigent republicà, que ha reclamat que "el govern espanyol es deixi d'eufemismes i constitueixi amb urgència la Comissió Mixta amb la Generalitat i la Taula de Consens per coordinar les actuacions que s'han de portar a terme en el Pla de protecció del Delta".
"Cal que el govern espanyol, a més d'incorporar al Pla de Protecció del Delta les actuacions que se li han proposat des d'aquí, fixi un calendari i determini quina quantitat de fons europeus destinarà al Delta". Ha dit Montserrat
Per últim, el dirigent republicà ha advertit que "aquestes actuacions de protecció del Delta s'han d'acompanyar de més cabals d'aigua i aportació de sediments, i per tant el govern espanyol ha de presentar un Pla de Conca de l'Ebre on tant la gestió i transferència de sediments, com l'increment de cabals estiguin presents, sinó els problemes estructurals continuaran".