1/14/2021

Lapressió assistencial de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebreobliga a adequar l’activitat quirúrgica

Davant l'augment progressiu de casos de Covid-19 i amb la previsió que els ingressos hospitalaris segueixin la mateixa línia, s'han començat a prendre mesures per tal d'alliberar llits d'hospitalització i professionals que donin suport a l'atenció als pacients crítics en aplicació al pla de contingència.


Un dels objectius territorials és preservar la màxima activitat quirúrgica per tal de disminuir pacients en llista d'espera per prioritat temporal i clínica i aprofitar tots els quiròfans i professionals dels que es disposa a la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre segons les possibilitats de cada proveïdor.


Per tal de disposar de més llits a la UCI, l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta desprogramarà activitat no urgent de 3 quiròfans per incrementar professionals a la UCI. Aquesta activitat quirúrgica l'assumiran, en la mesura de les possibilitats, la Clínica Terres de l'Ebre, l'Hospital Comarcal d'Amposta i l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.


La situació d'ingressats per Covid-19 a la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre continua augmentant. L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta té actualment 23 persones ingressades a UCI, 14 de les quals amb diagnòstic de Covid-19, i 29 ingressats a planta. L'Hospital Comarcal d'Amposta té 6 pacients Covid-19, l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre 1 pacient Covid-19 i l'Hospital de la Santa Creu té en el dia d'avui 14 pacients Covid-19.


Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, ha destacat que "la pressió assistencial als hospitals de l'Ebre comença a ser crítica, en especial a la UCI de l'Hospital de referència, el Verge de la Cinta, per la qual cosa és més important que mai intentar frenar la corba de contagis extremant les mesures de seguretat i prevenció". Respecte l'activitat dels centres sanitaris, Lleixà ha volgut "agrair i destacar la implicació de tot el personal per atendre els pacients en unes condicions tan difícils".