1/19/2021

La comunitat educativa i l’Ajuntament de Móra la nova inicien el procés participatiu per dissenyar el nou edifici de l’Institut Escola 3 d’Abril

La Comunitat Educativa de l'Institut Escola 3 d'Abril i l'Ajuntament de Móra la Nova han començat el procés participatiu per dissenyar com serà el nou edifici del centre.  

El divendres passat es van reunir la direcció del 3 d'Abril, l'AMPA, l'alcalde, la regidora d'Educació i els portaveus dels grups a l'oposició per consensuar les propostes que faran arribar al Departament d'Educació. Prèviament, les propostes ja s'havien debatut de forma separada per la comunitat educativa, AMPA i l'equip de govern.

"Valorem molt positivament aquest procés participatiu perquè permet que totes les parts implicades puguin decidir de forma consensuada com serà el futur edifici de l'IE 3 d'Abril", ha expressat la regidora d'Ensenyament, Miriam Vinaixa.

Vinaixa ha afegit: "Des de l'Ajuntament proposem que aquest edifici tingui algunes zones mancomunades. És a dir, espais que tots els ciutadans en puguin fer ús, per exemple, per fer una presentació d'un llibre. Per això, també es demana que aquests espais tinguin sortida directa al carrer".  

Per la seva banda, la directora de l'Institut Escola 3 d'Abril, Marga Merlos, ha destacat: "El més important per a nosaltres és poder avançar conjuntament en la construcció d'aquest nou centre i que respongui al projecte educatiu del centre".

Els alumnes també han participat fent propostes. Sobretot, han demanat tenir més espais oberts i més zona de pati.    

L'Ajuntament aportarà 500.000 euros al projecte que en total costarà 5.000.000 d'euros, fent-se càrrec la Generalitat de la resta. El consistori demanarà un crèdit per abonar la suma que pagarà en dues tongades: els primers 250.000 euros quan es redacti el projecte, i la resta, quan les obres estiguin acabades.