1/27/2021

Junts per Catalunya presenta la candidatura de les Terres de l’Ebre a Tortosa

Aquest matí, el candidat de Junts per Catalunya al Camp de Tarragona, Albert Batet, ha vingut de visita a Tortosa per presentar la candidatura del partit a les Terres de l'Ebre, juntament amb la candidata jesusenca, Mònica Sales. L'acte s'ha fet a l'embarcador fluvial de l'antic Club de Rem que inaugurà Ports de la Generalitat de Catalunya.

En la seva intervenció, el número 1 per Tarragona, Albert Batet, ha destacat que es tracta d'una candidatura "feminista que aposta per la igualtat entre homes i dones com un dels nostres valors" i que "aglutina l'experiència de molts anys de bona gestió, de valors ideològics, d'entendre que el país passa per davant de qualsevol interès de part, amb alcaldes que són un símbol com en Joan Maria Roig, exalcalde d'Amposta". Ha destacat també el valor dels joves que configuren la candidatura que són "el valor de les nostres terres i els que han de treballar per al futur de l'endemà".

D'altra banda, s'ha mostrat preocupat davant la greu crisi econòmica i sanitària que estem vivint tot recordant que "els catalans mai s'han rendit per defensar deutes, projectes empresarials... i és aquesta voluntat de no rendir-nos ni resignar-nos la que hem de tenir ara davant aquest moment de dificultat".

Una dificultat a la qual també s'hi suma la crisi política de Catalunya que, per Batet, passa per "treballar per defensar la nostra nació, la nostra llengua, la identitat, el projecte de futur, l'economia i el progrés social".

Per acabar, ha recordat també que molts partits destaquen la novetat d'haver de fer front a una campanya digital per culpa de la pandèmia, però que aquesta no és una novetat per JXCAT, ja que ells fa tres anys que fan campanyes digitals amb els seus líders i candidats empresonats i a l'exili.

Per la seva banda, la candidata ebrenca de Jesús i número dos per Tarragona, Mònica Sales, ha explicat que "Junts per Catalunya té la voluntat de ser fidel al mandat de l'1-O i als valors de les presons i de l'exili i és una formació transversal que acull les diferents ideologies del corrent de l'independentisme". Sales ha destacat l'escenografia escollida, al costat de l'embarcador, per dir que "el riu és l'eix vertebrador del nostre territori i és el símbol de la dolça remor d'aigua del poeta, Gerard Vergés, que ens acompanya sempre". A més, ha demanat "rigor i solvència", unes qualitats que -diu- atresora la candidata a presidenta de la Generalitat de Catalunya del partit, Laura Borràs.

D'entre les propostes electorals que el partit presenta per al conjunt de les Terres de l'Ebre, han destacat la creació de l'Institut Català de l'Oli, entre moltes altres que es donaran a conèixer els propers dies.

Finalment, s'ha llençat una crida al vot útil perquè no es perdi cap vot davant d'una situació anòmala marcada pel Covid-19 i que pot comportar un alt índex d'abstenció i de gent que voti per correu.

A l'acte també han assistit altres candidats i membres del partit com Irene Negre, Rai López, Annabel Marcos o històrics dirigents convergents com Ramon Cardús i Joan Maria Roig.

Just després d'aquest acte, Albert Batet, acompanyat per Mònica Sales i el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, s'han desplaçat fins a Ferreries per visitar la nova seu del partit a l'Ebre.Tortosa, Terres de l'Ebre, 27 de gener de 2021


Redactat per: Irene López