1/14/2021

Junts per Catalunya defensa la necessitat degenerar oportunitats a totes les comarques

El cap de llista de Junts per Catalunya a la demarcació de Tarra- gona, Albert Batet, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i la candidata de les Terres de l'Ebre Mònica Sales han celebrat avui diverses reunions amb representants del sector vinícola, de l'agricultura i empresaris de la Terra Alta per es- coltar les seves demandes i recollir les seves necessitats. Al llarg del dia, han mantingut trobades amb el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta, amb Unió de Pagesos, amb els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i han visitat l'empresa Limplas, líder en la producció d'envasos.

En una atenció als mitjans de comunicació, Batet ha explicat que

Junts per Catalunya treballa per generar oportunitats arreu del país. "Des del poble més petit fins a la ciutat més gran, tothom ha de poder desenvolupar el seu projecte vital i professional", ha defensat el cap de llista. En aquest sentit, ha afirmat que la Terra Alta "demostra que és una comarca amb projec- tes d'èxit" i ha citat les denominacions d'origen de vi i oli, noves inversions del sector industrial o un turisme rural de qualitat.

Així mateix, Batet ha assenyalat que cal convertir la crisi sanità- ria, econòmica i social causada per la pandèmia en una opor- tunitat. "Avui estem davant del Celler Cooperatiu de Gandesa, que va néixer enmig de la crisi de la fil·loxera. Aleshores, els pa- gesos van entendre que havien d'unir esforços i trobar solucions conjuntes", ha recordat el cap de llista.

A parer seu, aquest esperit ha de servir per afrontar els reptes actuals de la Terra Alta, com són la necessitat de retenir talent, d'evitar la marxa d'empreses, de captar noves inversions o de combatre el despoblament com a conseqüència de l'envelliment.

Fibra òptica i millora de les connexions viàries

Per això, Batet ha recordat que la feina de Junts per Catalunya des del Govern de la Generalitat, amb la inversió de gairebé 8 mi- lions d'euros per desplegar la fibra òptica a les Terres de l'Ebre o les inversions per millorar les connexions viàries de la comarca.

En aquest sentit, el conseller Calvet ha detallat els projectes d'in- fraestructures que permetran a la comarca "ser més forta, resilient i preparada pel futur" i ha mencionat els projecte de la C-43, l'ampliació del polígon industrial de Gandesa o el desdoblament de la C-12. "Són projectes que han de posar la Terra Alta al dia" i unes inversions "al servei del país, a disposició de les persones, de les famílies i de les empreses", ha afegit el conseller.

Calvet també ha subratllat la necessitat d'un "govern fort i eficaç" a favor de la independència. "La independència és la forma per tenir més reactivació econòmica i protecció social", ha sentenciat.

Per acabar, Batet ha erigit Junts per Catalunya com l'opció electoral que entén que Catalunya neix i comença a totes les comarques, que serà una veu forta per defensar les Terres de l'Ebre al Parlament i que és l'única garantia que permetrà evitar que hi hagi un tripartit del 155 o un tripartit 'a cambio de nada'.