1/28/2021

Finalitzen diverses actuacions d'adequació de lleres a Tarragona i Terres de l'Ebre arran del temporal Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat tres actuacions d'adequació de lleres a Tarragona i Terres de l'Ebre, arran dels danys provocats el passat gener pel temporal Gloria. El director de l'ACA, Lluís Ridao, acompanyat per tècnics de l'Agència, ha assistit al recepcionament de les actuacions dutes a terme a Benissanet (Ribera d'Ebre), Roquetes (Baix Ebre) i Riudecols (Baix Camp) on s'ha comprovat la seva correcta finalització i funcionalitat.

Els treballs duts a terme a Benissanet, que han tingut un cost de 174.000 euros, han constitit en reparar l'esllavissada i protegint el peu del talús amb escullera en el riu Ebre, minimitzant així el risc d'inundacions. Pel que fa a l'actuació feta a Roquetes, aquesta s'ha dut a terme al barranc de Matamoros, on s'ha estabilitzat la llera amb malles transversals i els talussos amb escollera, a més de la retirada de sediments. El cost dels treballs ha ascendit als 197.400 euros.

Finalment, la darrera de les actuacions finalitzades ha estat la desbrossada de la llera i la retirada de canya acumulada a la riera de Riudecols, juntament amb la redistribució de la grava acumulada. Els treballs han tingut un cost de 47.000 euros.